07-12-2016

Як не розоритися, починаючи бізнес із нуля?

люди роздумують

Бізнес – це наука та мистецтво одночасно. Маючи певні знання, підняти бізнес на належний рівень не так важко, як здається на перший погляд.

Найперші сходинки на початку будь-якого бізнесу: аналіз ринку, вибір ніші для майбутнього проекту, складання бізнес-плану.

Існують певні правила для бізнес-початківців з нуля, які максимально зводять до мінімуму ризики збанкрутувати.

  1. Початківцям у бізнесі краще власну справу починати з нуля без великих капіталовкладень. А також, якщо немає досвіду ведення бізнесу, то брати кредити не рекомендують досвідчені бізнесмени.
  2. Бізнесмен-початківець повинен чітко уявляти, чим він зароблятиме. Звичайно ж, ідеально якщо це буде знайома та улюблена сфера діяльності. Але й не варто забувати, що товари чи послуги мають бути потрібні на ринку.
  3. Найважливіше питання, на яке має бути чітка відповідь: як реалізувати бізнес-ідею. Повинні бути чітко позначені цілі та план дій. Поставлені цілі допомагають приймати правильне рішення, коли це потрібно. А також цілі та план показують наочно, що зроблено, що ще належить зробити. Бажано, щоб мета була важкою.
  4. Бізнес-ідея має бути з чимось таким, що дасть більше перспектив ніж конкуренту. Це може бути інновація. Успішний бізнес – це завжди інновація.
  5. Необхідно підійти дуже відповідально до організації рекламної кампанії бізнесу-початківця. Від правильно обраної рекламної тактики залежить успіх майбутнього проекту та пошук клієнтів.
  6. Важливо правильно працювати із першими клієнтами. Необхідно зробити максимально все для того, щоб клієнт залишив позитивний відгук та зробив рекомендацію знайомим. Найчастіше сарафанне радіо працює ефективніше традиційної реклами.
  7. Пропоновані товари або послуги мають бути належної якості. Це дозволить заробити гарну репутацію. А хороша репутація – це одна зі складових успіху бізнес-проекту-початківця.
  8. Робота з клієнтом має будуватися за принципом: інтереси клієнта понад усе, клієнт завжди має рацію.
  9. Не слід забувати про податки. Усі питання з податками можна уточнити за місцем проживання у податковій інспекції.
  10. Не втрачати оптимістичність і не зупинятися за перших труднощів! Віра, завзятість, праця і терпіння головні якості бізнесмена-початківця.

Бізнес – це можливості, і ризик одночасно. Але якщо грамотно ризик мінімізувати, можна отримати великі можливості, які відкриють дорогу в прибутковий, стабільний бізнес.

Автор: Олександр Бєлов