07-11-2014

Інвестиції в нерухомість непопулярні у населення України

Інвестиції в нерухомість України листопад 2014

Останнім часом інвестиції українців у нерухомість не популярні. Насамперед це пов'язано з недостатньою кількістю грошей для вкладення в житло, повідомляє портал «Дело».

Кількість угод на ринку нерухомості показало невелике зростання, але виключно тому, що населення очікує на ще більше здешевлення гривні. Таку думку висловив директор консалтингового центру "Ріелторський дім" Генріх Людкевич під час круглого столу.

«Це сталося не тому, що у людей з'явилися гроші, а тому, що, по-перше, є відкладений попит, а по-друге, з огляду на очікування того, що гривня падатиме, люди вкладають заощадження на первинний ринок. Тому що так вони збережуться і через 3–5 років така інвестиція себе виправдає», — міркує експерт.

Проте президент Спілки спеціалістів з нерухомості Олександр Рубанов ставить під сумнів прибуток від таких інвестицій.

«Усі позитивні очікування відбуваються на тлі галопуючого зростання комунальних послуг, енергоносіїв. Інвестиція — те, що приносить якийсь дохід. Розглядати нерухомість як інвестицію – хіба що житлову. Тому що через рік-півтора за такої динаміки ми можемо зіткнутися з тим, що ці офісні центри будуть не потрібні. Вони ростуть, як гриби. І хто туди ходитиме?» - Вважає Рубанов.