07-10-2013

Основні етапи продажу комерційної нерухомості

угода

При продажу комерційної нерухомості, Такий, як торгові точки або приміщення під офіс або склад, необхідно пройти три етапи: - По-перше, знайти покупця; по-друге, мати всі документи у наявності; по-третє, вчинити оформлення правочину. Не розраховуйте вигідно продати комерційну нерухомість самостійно, тому може протистояти кілька обставин. Є ймовірність того, що ви втратите багато часу на різні переговори. А також, найголовніше, існує ризик продажу за невигідною для вас ціною. І зрештою ви не досягнете бажаного результату.

Правильніше і найвигідніше в ситуації, що склалася найняти кваліфікованого ріелтора. У послуги ріелтора входить реклама комерційної нерухомості, що продається, оформлення всіх необхідних паперів і реальна оцінка вартості майна, що продається.

Основні пункти під час укладання договору про купівлю-продаж комерційного об'єкта

  • розрахунковий період;
  • основні етапи розрахункового періоду;
  • Метод передачі коштів від покупця продавцю.

Крім цього до договору вноситься вартість нерухомості у гривнях, якщо немає особливої ​​домовленості з покупцем про вартість у валюті, адресу розташування об'єкта, технічні параметри приміщення, основне його призначення та справжній стан.

Щоб договір набрав законної сили, він заповнюється письмово та закріплюється підписами і продавця та покупця. Лише з цього моменту документ вважається дійсним. Як додаток договір має бути доповнено документом про вартість інвентаризації, документом, що засвідчує права продавця на власність об'єктом, будівельним планом об'єкта, технічним паспортом та документами на право користування та експлуатації комерційної нерухомості.

Також потрібне обов'язкове проходження державної реєстрації. Інакше це загрожує покупцю тим, що права користування об'єктом зберігаються у продавця і покупець зможе повноправно експлуатувати приміщення. Як і колишній власник об'єкта не зможе користуватися нерухомістю через те, що договір уже укладено. До повної та офіційної передачі об'єкта покупцю продавець зобов'язаний оплачувати утримання нерухомості.

Якщо комерційний об'єкт продається через банкрутство фірми, тоді необхідно ознайомитись спочатку з етапами ліквідації заборгованості цієї фірми.

Автор: Олександр Бєлов