07-07-2014

Як унеможливити всі можливі ризики при купівлі житла на вторинному ринку?

лабіринт

Всім відомо, що купити квартиру сьогодні навіть на вторинному ринку досить непросто. Оскільки ціни на житло дуже високі, а доходи у населення, як і раніше, залишають бажати кращого. Багато хто купує за допомогою іпотечного кредиту. Сьогодні дуже просто людині, з такою працею, яка знайшла гроші на купівлю житла, потрапити в лапи шахраїв, яких і так було багато, а відколи поступово збільшується купівельна спроможність на ринку нерухомості, розвелося ще більше. Так що слід врахувати звичайному покупцю житлоплощі, який зовсім нічого не розуміє в тонкощах купівлі-продажу і тому потрапляє в зону ризику.

Одним із найважливіших моментів, що підлягають уважній перевірці, є так звана «чистота» угоди в юридичному плані. Тут важливо бути впевненим, що не існує і не утворюється жодних обставин, внаслідок яких угода може бути визнана недійсною.

Це може проявитися у таких ситуаціях:

  1. При продажу житлоплощі стороною, що продає, порушені права дитини, яка перебуває в неповнолітньому віці.
  2. Квартира продана за тією довіреністю, яка була видана померлим власником.
  3. Квартира продана без погодження з власниками, які відсутні тривалий час, проте правомочними проживати на зазначеній житлоплощі. Тому, прибувши додому, вони мають повне право оселитися в купленій вами квартирі.

Також слід порівнювати ринкові ціни на житло. Якщо ціна занадто занижена - це може послужити першим сигналом про шахраїв.

Взагалі, бажаючи зробити таке важливе придбання, слід виключити поспіх. Підійдіть до цього питання спокійно та докладно. Слід провести уважний огляд придбаного приміщення і задати господареві квартири всі питання, що вас цікавлять. Не слід цього соромитись – це ваше повне право. Насамперед перевірці підлягають вікна та двері, а також система опалення та електропроводка. Це потрібно зробити, щоб уберегти себе від непередбачених витрат. Зрозуміло, документи не слід підписувати до повного вивчення.

Крім цього, непогано б озирнутися і у дворі будинку, де плануєте купувати квартиру. Тут потрібно звернути увагу на доступність важливих об'єктів, таких як школа, магазин, майданчик для дітей, а також умови для паркування автомобіля і не забудьте прикинути, скільки часу доведеться добиратися до місця роботи. Пам'ятайте, дрібниць у такій справі не буває, оскільки ви збираєтеся тут мешкати.

Але як би ви не намагалися до всього підготуватися, все ж таки для надійності проведення операції зверніться за допомогою до фахівців.

Автор: Олександр Бєлов