07-04-2017

Як вирішити проблему вибору приміщення для магазину продуктів?

магазин

Як стверджують досвідчені підприємці, левова частка успіху роздрібного магазину залежить від його розташування. Справа в тому, що магазину необхідні покупціВідповідно, де є великий людський трафік, там і буде найбільш прибуткове місце. Ті гроші, які бізнесмен вклав у продуктовий магазин, почнуть повертатися лише у момент його окупності. Тому якщо магазин буде мало клієнтів, термін окупності буде все зростати і зростати, що призведе до появи боргів до отримання першого прибутку.

Найкраще місце для магазину – перший поверх будівлі. Магазин, розташований у підвалі або на поверхах вище першого непривабливий для покупців. Клієнти просто не хочуть йти туди і підприємець обслуговує лише половину своїх покупців. Для людей головне у продуктовому – зручність. Тому таке рішення, як сходинки, теж може відлякати частину аудиторії.

Ще одним важливим фактором є зручні проходи до магазину та наявність тротуарів. Розташування ям або парканів, що заважають пройти клієнтам, є неприпустимим, якщо ви хочете мати прибутковий бізнес. Однак покупці можуть приїжджати і на машинах, у цьому випадку потрібно організувати хороші місця для паркування для них.

Одне з найвдаліших рішень у розташуванні магазину є торговий центр. У торгових центрах висока прохідність та вже створені всі умови для зручності клієнтів. Також непоганим місцем виступають автобусні зупинки та станції метро, ​​які створюють високий потік людей.

Але варто пам'ятати, що небажано мати продуктовий магазин на протилежному боці від метро або зупинки. Людям просто незручно йтиме, і магазин знову-таки втратить чималу частину клієнтів. Якщо дорога, яку потрібно подолати покупцю, не двосмугова, а скажемо чотирьох, то вам точно не варто розраховувати на клієнтів.

Щоб визначитися хоча б приблизно з розташуванням магазину, можна скористатися одним правилом. На відстані до кілометра від вашого магазину повинні розташовуватися житлові приміщення або спальний район. При такому розташуванні частина мешканців довколишніх будинків точно стане вашими покупцями. Ідеально коли продуктовий магазин розташований у багатоквартирному будинку.

Підведемо підсумок. Місце, де у продуктового магазину буде достатньо клієнтів, має бути зручним для покупця і розташовуватися в місцях проживання великої кількості осіб.

Автор: Олександр Бєлов