07-08-2020

Нерухомість – необхідність чи розкіш

мрійник

Ринок нерухомості сьогодні досить широкий, представляючи на огляд покупцю безліч пропозицій, як у покупці, так і в оренді. За бажання купити або продати своє майно не складе ніякої праці, тому що на даному ринку існує і попит і пропозиція. Інше питання задовольняє чи запропонована нерухомість всім вимоги, враховуючи фінансові показники, суворого покупця.

Для багатьох молодих сімей досить складним та актуальним питанням сьогодні є придбання житла. Тому що величезна прірва існує між заробітними платами людей, відповідно до їх доходів і вартості тієї самої нерухомості. Тим самим віддаляючи на невизначений термін бажання її набути. Та тут можна піти іншим шляхом, взявши колосальну суму кредиту і виплачувати її досить довгий час, якщо не все своє життя. Тому люди і блукають по знімним квартирам та будинкам, Витрачаючи при цьому так само не малу суму грошей, зусиль і надій.

Так, безумовно, на ринку нерухомості має бути багато пропозицій, але насамперед вони мають задовольняти будь-якого покупця з різними фінансовими можливостями. Нести в собі стимул для набуття того чи іншого простору. Ринок повинен створювати можливість та бажання придбання бажаного житла.

Але коли все-таки здійснюється наша мрія і ми купуємо своє житло, ми хочемо бачити у ньому якість, довговічність, безпеку, комфорт та затишок. Чого не скажеш про деяких сучасних забудовників. З цією групою потрібно бути дуже обережними, тому що на нашому шляху зустрічаються і недобросовісні продавці нерухомості, які потім або зникають, не давши нам того, за що ми внесли вже певну суму грошей, або з'ясовується, що таких взагалі не існує. Як мовиться в такій ситуації, коли виникають сумніви, краще ще трошки почекати та побудувати своїми зусиллями житло, розуміючи та усвідомлюючи, що весь процес залежить від вас самих, а також те, що наші вимоги повністю відповідають можливостям.

Ну а якщо ви все-таки вирішили придбати нерухомість за допомогою агенцій та інших професіоналів у цій справі, то звичайно вам необхідно буде розглянути достатню кількість пропозицій. І зваживши все за і проти, не поспішаючи здійснити свій вибір. Як кажуть поспіх у цій справі поганий критерій та порадник.

Нагадаємо, у період карантину на ринку нерухомості в Одесі склалася драматична ситуація: попит на оренду квартир впав, вторинне житло дешевшає, забудовники йдуть на поступки покупцям, а продавці не хочуть показувати об'єктів.

Автор: Олександр Бєлов