06-10-2015

Занедбана автомобільна естакада в Сеулі перетвориться на парк

Seoul Skygarden

Влада південнокорейського міста Сеул планує розбити парк на давно занедбаній автомобільній естакаді, зведеній сорок років тому. Довжина паркової ділянки становитиме приблизно півмілі. Зазначимо, що ця естакада розташована над землею на висоті сімнадцяти метрів!

Парк на естакаді носитиме назву Seoul Skygarden. Окрім зелених насаджень, у парку розмістяться магазинчики, кафе та навіть бібліотека. Цікавою для відвідувачів планується зробити й паркову зону. По-перше, тут передбачається висадити всі рослини, які притаманні даної місцевості. По-друге, вони висаджені в алфавітному порядку. Для зручності відвідувачів парку біля естакади будуть збудовані сходи та ескалатори, а також обладнані ліфти.

Влада сподівається, що новий парк припаде до душі і жителям міста, і туристам, у тому числі завдяки тому, що ця естакада розташована в центрі Сеулу, але неподалік міського вокзалу. Мандрівники зможуть приємно провести час у парку перед поїздкою!

Роботи з перетворення колишньої автомагістралі на паркову зону мають розпочатися вже в середині осені. Якщо жителі та гості міста зустрінуть цей проект з інтересом, то Seoul Skygarden буде розширюватися: перетворяться на парки та відгалуження цієї естакади.

Підготував: Олександр Бєлов