06-07-2014

Сім етапів вигідного продажу своєї нерухомості

будинок у коробці

Напевно, багато хто думав про те, як продати своє житло вигідно для себе. Отримати за нього те, що належить і не помилитися в цій справі. Існують певні етапи продажу, за допомогою яких ви можете сміливо приступати до продажу нерухомості в Одесі і не боятися продешевити. Почнемо.

Етап 1. Попередня оцінка - перед будь-яким продажем, не тільки нерухомості, необхідно подивитися, скільки коштує товар подібний до вашого. Дехто викликає оцінювачів, але часом вони оцінюють не відповідно до ринку такої сфери і до кінця не розуміють справжньої вартості. Простіше купити газету та подивитися ціни.

Етап 2. Рекламна кампанія - ви розміщуєте всюди оголошення про продаж, адже вже давно відомо, що реклама - двигун торгівлі. Можна і без неї продати свій товар через знайомих, наприклад, але це займе дуже багато часу. Із грамотним оголошенням справа піде набагато швидше.

Етап 3. Підготовка об'єкта до продажу - тобто повинен бути товарний вигляд. Не завадить гарний косметичний ремонт. Від зовнішнього вигляду залежатиме й ціна.

Етап 4. Прийом дзвінків та показ нерухомості – теж важливий етап. Під час дзвінка слід повністю уточнити, чого хоче покупець. Тоді час, коли він оглядатиме нерухомість, не буде витрачено марно.

Етап 5. Укладання попереднього договору – йдеться про завдаток. Це ідеальний варіант і не кожен на нього відразу погоджується. Для цього потрібен час та усвідомлення того, що нерухомість завжди продається і якщо не вони куплять, тоді інші.

Етап 6. Підготовка необхідних документів краще думати про це ще до продажу. Адже всі документи мають бути на місці та в хорошому стані. Краще завести для такої нагоди окрему папку, бо вона ще не раз стане в нагоді.

Етап 7. Вчинення угоди купівлі-продажу – найдовше очікуваний для продавця момент. Перед тим, як підписати будь-який документ, прочитайте його уважно. Найдрібнішим почерком написано найважливіша інформація.

Крім того, багато хто робить купу помилок при продажі. Деякі навіть і не намагаються дізнатися достовірну ціну свого товару, і виходить так, що продають дешевше за звичайний. Хоча це нічим не зрозуміло і не виправдано. Так само мало розміщеної реклами теж перетворює продаж на тривалий процес. Потрібно щонайменше п'ять джерел інформації про ваш продаж. Завжди потрібно бути напоготові і не дати себе обдурити. Усі наявні документи мають пройти через руки досвідченого ріелтора чи юриста. Хороших покупців!

Підготував: Олександр Бєлов