05-09-2018

Вартість всієї нерухомості світу досягла рекордних показників

світова нерухомість

За підсумками 2017 року сукупна вартість усієї нерухомості світу зросла на 6,2% і склала рекордні 280,6 трлн доларів.

Сукупна вартість усієї нерухомості світу в 3,5 рази більша за сукупний світовий ВВП, який становить 78,3 трлн доларів. Про це повідомляється у щорічному дослідженні міжнародної консалтингової компанії Savills, в якому дано оцінку вартості житлової, комерційної нерухомості та земельних активів у світі.

Перед житла припадає 220,6 трлн доларів сукупної вартості, частку комерційної нерухомості – 33,3 трлн, але в сільськогосподарські і лісові угіддя – 27,1 трлн.

Серед регіонів світу найбільшими за вартістю житла є Північна Америка та Європа: їхню частку припадає 44% всієї вартості житла, тоді як населення цих регіонів становить 17% від світового. Ще 26% вартості припадає на нерухомість Китаю та Гонконгу.

На іншу частину Азіатсько-Тихоокеанського регіону, Латинську Америку, Близький Схід та країни Африки припадає лише близько 30%, хоча там проживає більшість населення планети. Аналітики пояснюють це невисокою вартістю житла у цих регіонах і тим, що більшість населення живе у сільській місцевості.

Раніше повідомлялося, Що обсяги інвестиційних угод на світовому ринку нерухомості зросли на 13%.

Підготував: Олександр Бєлов