05-07-2017

Інвестори зацікавилися високоприбутковою комерційною нерухомістю

продаж будівлі в Чорноморську

Інвестори, які постраждали від стагнації на ринку житла, починають із цікавістю дивитися у бік комерційної нерухомості. Це й не дивно, що вкладення в торгові чи офісні приміщення можуть проносити від 10 до 40 відсотків річних. Вважається, що найприбутковішими є вкладення у нежитлові приміщення, які розміщені на перших поверхах нових будинків.

Сектор комерційної нерухомості менш схильний до паніки та різких коливань, які можна спостерігати на ринку житла. При угодах із комерційною нерухомістю керуються глибоким аналізом ринку, а чи не емоціями. Крім того, банки значно охочіше надають кредити на придбання такої нерухомості. Пояснюється це тим, що комерційні площі можна здавати у довгострокову оренду, тому вони є надійною запорукою того, що матимуть постійний дохід.

Великою популярністю користуються інвестиції у логістичні парки, торговельні та розважальні центри. Особливо актуально це у регіонах, де спостерігається значний дефіцит таких об'єктів. Звичайно, такі масштабні інвестиції доступні далеко не кожному. Тому інвесторам-початківцям слід придивитися до перших поверхів новобудов. Найменша сума необхідних інвестицій визначається розташуванням та комерційною привабливістю об'єкта. В даний час найбільшою привабливістю користується торгова нерухомість. На думку експертів, не менше 80 відсотків малих інвесторів вкладають гроші саме в торгові площі. Як правило, купуються квартири на перших поверхах, які надалі виводяться до нежитлового фонду. Подібні приміщення легко продати або здати в оренду як невеликі магазини.

Іншим варіантом інвестування є придбання деякої частини офісного центру під час будівництва. Такий бізнес є актуальним власне для регіонів, оскільки у столиці більшість бізнес-центрів здаються в оренду. Інвестиції в склади або торгові центри не становлять великого інтересу для приватників. Це пояснюється необхідністю значних вкладень у ці об'єкти.

Автор: Олександр Бєлов