05-01-2018

Скільки ресурсів та грошей потрібно, щоб розпочати свою справу?

гроші

У будь-якій справі важливо поставити чітку мету, до якої планується йти. Коли не розумієш, куди йдеш, ніколи не вгадаєш, куди прийдеш. Тому, запускаючи новий бізнес, принципово необхідно на старті зрозуміти планований масштаб бізнесу та формат.

Масштаб бізнесу визначає які ресурси знадобляться для запуску та успішного просування. Від того, якого масштабу бізнес планує відкрити підприємець-початківець, залежить скільки необхідно буде інвестувати грошових коштів, часу та інших ресурсів у нову справу.

Можна виділити 4 формати або масштаби бізнесу:

1) Особиста самореалізація. Це найменший із можливих форматів, можна сказати – мікро-мікро підприємництво. Такий бізнес, як правило, створюється для реалізації будь-якої ідеї. Гроші у цьому випадку не є головною метою. Вони стають автоматичним наслідком успішної реалізації ідеї. З погляду фінансових вкладень, у разі, зазвичай, досить власні кошти і, можливо, незначних сум споживчих кредитів.

2) Закриття потреб. Цей формат може припускати вже залучення найманих працівників – одну-три особи. Основна мета, яку ставить перед собою підприємець-початківець у цьому випадку – це безпосереднє заробляння грошей. Для цього масштабу необхідні значніші фінансові вкладення. Швидше за все, будуть потрібні власні накопичені кошти, споживчі кредити, а також варіантом фінансових коштів можуть бути значні суми, взяті в борг у родичів, знайомих.

3) Стійкий бізнес - Це досить великий формат бізнесу. Розгортання справи такого масштабу дозволяє отримувати суттєвий прибуток, забезпечувати роботою більше людей. Такі підприємства потребують постійного розвитку, що здійснюється за рахунок власного капіталу. Серйозний рівень має на увазі серйозні фінансові вкладення. Ймовірно, будуть потрібні кредитні ресурси у вигляді споживчих кредитів та кредитів під бізнес.

4) Сміливі мрії – це найбільший формат бізнесу, так звана заявка на корпорацію. Він є великою організацією з великою кількістю найманих працівників. Одним із результатів успішної реалізації цього формату бізнесу будуть надприбутки. Для створення бізнесу такого рівня потрібні великі фінансові вкладення у вигляді залучення коштів від фондів та інвесторів.

Насамкінець зазначимо, будь-який шлях виправданий. Важливо визначити свою потребу та прийняти правильне для себе рішення. Почавши з малого, активний підприємець має можливість розвиватися.

Автор: Олександр Бєлов