04-11-2013

Дохід від інвестиції в комерційну нерухомість може сягати 50%

паросток з монетами

Майже 9% інвестицій у комерційну нерухомість визначено наміром отримати прибуток на її перепродажі.

Інвестиції в комерційні приміщення приносять значний дохід: за період будівництва будівлі зростання вартості квадратного метра може становити до 50%, а прибуток обчислюється кількома мільйонами.

Наприклад, власник, який купив нежитлове приміщення у мкр. «Царицино» за 11 млн рублів (2 гривень) на етапі будівництва, заробив на перепродажі 732 млн ​​рублів (180 гривень). Приміщення у готовому будинку було реалізовано за 7 млн. рублів (1 738 660 гривень).

«Інвестиції в «не житло» мають більш високий вхідний поріг, порівняно з квартирами, але й зовсім інший дохід, – каже виконувач обов'язків керівника департаменту комерційної нерухомості компанії Олена Федорова. – Тому люди, які заробили достатньо коштів на перепродаж житла, переходять із продажу квартир на «не житло». Для них це наступний етап інвестування».

На угоди, у межах яких придбавається нежитлове приміщення на його наступного перепродажу, припадає близько 9%. Для порівняння, у сегменті первинного житла частка інвестицій становить до 30% для класів економ та комфорт, і близько 5–10% – для класу бізнес.

Варто відзначити, нежилі приміщення перепродують і для того, щоб заробити більше на орендному бізнесі. Власники реалізують свою нерухомість на ринку, а потім набувають більш ліквідного об'єкта, з кращим розташуванням та іншими параметрами. У середньому перепродаж дозволяє збільшити дохід з оренди на 10–15%. Частка таких угод у нашому департаменті становить близько 6%.

За матеріалами Мегет.