04-08-2014

Обсяг інвестицій у торговельну нерухомість Європи у 2014 році складе понад 30 млрд євро

монети

У другому кварталі 2014 року обсяг інвестиційних угод із торговельною нерухомістю Європи склав 9,6 млрд євро, збільшившись на 86% порівняно з аналогічним періодом минулого року (5,2 млрд євро). В результаті інвестиції в цілому за півріччя досягли 16,4 млрд євро, що на 44% більше, ніж у першій половині 2013 року, і на 35% вище за середнє значення за останні п'ять років. Про це свідчать дані міжнародної консалтингової компанії JLL.

Об'єкти на великих високоліквідних ринках, як-от Великобританія, Німеччина та Франція, продовжують користуватися високим попитом. Спільно на ці три країни припало понад 70% від загального обсягу транзакцій у другому кварталі. У той же час, протягом останніх кількох кварталів спостерігається розширення географії інвестицій. Зокрема, ознаки відновлення економік Італії та Іспанії роблять ці ринки більш привабливими, що призвело до цих країн до сплеску активності інвесторів, особливо тих, які шукають можливості для вкладення коштів за межами ключових ринків Європи.

У першій половині 2014 року найбільше зростання обсягів інвестицій спостерігалося в Іспанії, далі йдуть Угорщина та Ірландія. Водночас у Росії було зафіксовано значне скорочення обсягу угод (у зв'язку із рекордною транзакцією у першому півріччі 2013 року).

На думку експертів компанії, поліпшення економічного клімату, приплив капіталу, що триває, і велика кількість об'єктів, виставлених на продаж, — все це дає підстави очікувати, що обсяг інвестицій у торговельну нерухомість Європи в 2014 році складе більше 30 млрд євро. В результаті буде зареєстровано найвищий показник із 2011 року.

За матеріалами ЛIГАБiзнесIнформ.