04-07-2014

Як вигідно купити нерухомість?

ключі від дому

Придбання нерухомості - це серйозний крок, до якого потрібно підходити розумно. Але що означає купити нерухомість вигідно? Чим визначається ця вигода?

Вигідна купівля житла визначається насамперед тим, що куплено її за мінімальною ціною. Параметри, від яких ціна залежить, можуть бути такими:

  • технічні характеристики житла;
  • район, де він розташований;
  • були задіяні посередники чи ні;
  • пора року.

Про ці та інші параметри поговоримо більш детально. Отже.

Сезонність

Відомо, що саме в холодну пору року відбувається сезонне зниження цін на всьому ринку нерухомості. Тому найвигіднішим часом для покупки буде проміжок між початком листопада та кінцем грудня. Найкращі місяці. У цей час абсолютно всі готуються до нового року і тому всі гроші скеровуються на святкові потреби. Виходить, що попит на нерухомість падає, а коли немає попиту та ціна набагато нижча. Максимальними ж ціни стають із березня місяця. Тоді краще таку серйозну покупку не починати.

Посередництво

Перевірено, що купувати будь-яку нерухомість краще з перших рук. Сам продавець, а не через посередників. Якщо ж вдатися до їх допомоги, то ціна в результаті виходить на 5-6% дорожчою. Тому краще зробити все самостійно. Можна лише попросити консультацію у юриста і буде цілком достатньо

У потрібний час у потрібному місці

Іноді трапляється таке, що людині потрібно продати свою нерухомість якнайшвидше. Ситуації у житті бувають абсолютно різними. Тому, якщо ви потрапите саме на такий варіант, то ціна буде знижена приблизно на 10%-20%. Справжнє везіння.

Чи не центр

Якщо ви не є важливими в тому, щоб придбати квадратні метри саме в центрі міста, тоді хорошим і недорогим варіантом буде спальний район. Нерухомість там дешевша приблизно на 30%. Така сама квартира, наприклад, у центрі буде дорожчою.

Перетворення на цукерку

Чи плануєте ви зробити капітальний ремонт після покупки? Якщо так, тоді можна купити нерухомість у поганому технічному стані. Адже в такому вигляді вона буде набагато дешевшою, і ви зможе зробити все за своїм індивідуальним смаком.

Всі ці перераховані вище і добре викладені параметри дуже дієві і в той же час прості, їх слід врахувати якщо ви збираєтеся купити квартиру в Одесі. Тоді вона буде дуже вигідною, і ви не помилитеся. Таке придбання радуватиме вас. Приємного шопінгу.

Автор: Олександр Бєлов