04-02-2015

У Британії виставлено на продаж унікальний історичний особняк

Вентворт Вудхаус

Найбільший приватний будинок Великобританії виставлено на продаж. Його вартість оцінена у сім мільйонів фунтів стерлінгів. Експерти стверджують, що це недорого, і пояснюють причину такої низької ціни тим, що новому власнику доведеться вжити заходів проти осідання ґрунту. Наприклад, нинішній власник віддав п'ять мільйонів англійських фунтів лише за ремонт усієї домашньої сантехніки та опалювальної системи.

Маєток має назву Wentworth Woodhouse. Воно розташоване у Південному Йоркширі. Його звели у XVII столітті, а приблизно через сто років головний особняк зазнав масштабної реконструкції. Саме версія особняка XVIII сторіччя і дійшла до наших днів. Сьогодні історичний особняк нерідко є декорацією для фільмів, події яких розвиваються кілька століть тому.

Першим власником цього будинки був граф Wentworth, ім'я якого і відображено в назві маєтку. Однак сім'ї графа не судилося утримати садибу у своїх руках, і маєток переходив від одних господарів до інших. У XX столітті на якийсь час садиба стала державною власністю: у ній розмістився коледж, у якому проходили навчання британські спортсмени. У приватну власність будинок повернувся 1979 року. На даний момент її власником є ​​архітектор Кліффорд Ньюболд, який придбав її п'ятнадцять років тому.

Загальна площа маєтку становить сто гектарів, на яких розташовується понад двадцять різних будівель. Основна будівля маєтку відома тим, що кількість кімнат дорівнює кількості днів року. Загальна довжина коридорів будівлі перевищує вісім кілометрів. Крім того, будівля має найдовший фасад у Європі.

Підготував: Олександр Бєлов