04-09-2018

Бізнес спільно з відпочинком

готельний комплекс

При слові «бізнес» більшість людей становить великі ризики та постійну напругу. І це у багатьох випадках так – бізнесмени не мають можливості розслабитися ні на хвилину.

Однак не кожен бізнес пов'язаний із постійним цейтнотом та майже цілодобовим перебуванням в офісі. У це важко повірити, але бізнес реально поєднувати з відпочинком. Мабуть, кожна людина мріє про такий симбіоз справи та розваги. Адже так приємно уявити, що можна заробляти гроші, маючи при цьому можливість будь-коли насолодитися всіма привілеями життя відпочиваючого.

Зрозуміло, насамперед, у категорії різних видів діяльності, пов'язаних із відпочинком, можна виділити готельний бізнес. Маючи певну територію з будівництвом у якомусь мальовничому куточку, можна заробляти на постояльцях, і при цьому самому відпочивати там.

Це може бути готель на березі моря чи річки, у лісі, у горах чи якомусь туристичному місті. Облаштувавши місце та забезпечивши його всіма необхідними умовами, можна скільки завгодно насолоджуватися відпочинком у райському куточку, поки гроші накопичуватимуться практично самі собою. Однак готельний бізнес потребує вкладень: витрат на облаштування, комунікації, меблі, персонал. Зате, виконавши всі операції з його налагодження, можна використовувати готель з подвійною користю.

Крім готелів, в категорію сумісного з відпочинком бізнесу входять різні розважальні центри і клуби. Це можуть бути заміські комплекси для полювання та риболовлі, а також різноманітні ігрові та розважальні заклади. В останні роки дуже популярними стали різні боулінг-клуби, пейнтбол-клуби та інші розважальні центри. Такі місця хоч вимагають чималих вкладень, але здебільшого себе окупають. До того ж, там завжди можна із задоволенням провести час і самому.

Варіантів бізнесу, який можна поєднати із відпочинком, маса. Головне - поставити собі за мету і вибрати справу до душі, якою буде цікаво займатися, адже бізнес далеко не завжди обмежується нудним офісним проведенням часу. Однак він завжди сполучений із цифрами, тому, перш ніж відкривати свою справу подібного виду, слід розробити бізнес-план. За потреби можна звернутися до фахівців, які допоможуть детально промоніторити ринок, прорахувати всі вигоди та ризики та ретельно все продумати.

Автор: Олександр Бєлов