03-12-2015

Активізація на ринку складської нерухомості очікується у 2 кварталі 2016 року

складська нерухомість України

Можливе посилення активності орендарів та як результат, суттєве зменшення рівня вакантності на ринку складської нерухомості Київської області може розпочатись не раніше, ніж друге півріччя 2016 року. Про це детально проінформувала прес-служба консалтингової компанії "Colliers International".

«Найімовірніше, зниження вакантності може початися не раніше, ніж друге півріччя 2016 року», – заявляє старший консультант департаменту складської нерухомості компанії Наталія Сокирко.

За її сприятливими прогнозами, у 2016 році на ринку складської нерухомості столиці України та її передмістя збережуться загальні тенденції фіксації орендних ставок у гривні та необхідного узгодження індивідуальних умов угод із орендарями для суттєвого зменшення валютних ризиків.

За експертними оцінками Colliers International сьогодні на ринку складської нерухомості Київської області чітко фіксується невисока активність орендарів, що скоротилася майже вдвічі порівняно з 2014 роком. Зважаючи на порівняно невелику девелоперську активність, а також досить низький попит з боку орендарів, рівень вакантності на складські приміщення в грудні 2015 року зберігається на рівні 10%.

У компанії також заявили, що орендні ставки у найбільш якісних складських приміщеннях у третьому кварталі 2015 року не сильно змінилися та стабільно становлять 3,5–4,5 дол./кв. м. на місяць. У цьому власники складів поступово починають включати операційні витрати на ціну тривалої оренди приміщень.

За матеріалами UBR