03-02-2017

Комерційна нерухомість у Німеччині – найбільш привабливі райони

Гамбург

Ви хочете придбати ресторан чи готелі в Німеччині? В інвестиційному плані це досить привабливий проект, він може принести вам солідний прибуток, якщо управління об'єктом здійснюватиметься фахівцями у цій галузі. Однак, навіть якщо ви вже обрали, який саме об'єкт придбати, то точно визначитися з районом буде не так просто. З цієї точки зору, різні міста Німеччини можуть виявитися більш менш привабливими в кожному окремому випадку.

Звичайно, якщо ви думаєте про те, де продається найкраща комерційна нерухомість у Німеччині, в першу чергу ви думаєте про Берлін. Столиця країни, економічно розвинене місто, центр туризму та ділового життя – тут можна придбати як багатоквартирний будинок під оренду, так і готель. Однак зі зрозумілих причин вартість таких об'єктів тут досить висока (хоча й не виходить за межі рівня вартості нерухомості в Європі). Якщо ви не готові до такого рівня початкових вкладень, варто розглянути й інші варіанти.

Так, Мюнхен і Кельн з цього погляду не менш привабливі регіони Німеччини. Сюди також приїжджають туристи з Європи та інших країн, тут також йде активне ділове життя. Саме тому номери в хороших готелях та квартири під оренду (у тому числі й довгострокову) користуються великим попитом. І також ви можете придбати тут торгові площі – у цих містах чимало великих торгових центрів, у періоди розпродажів сюди приїжджають жителі навіть інших країн – Шенгенська віза дає широкі можливості для подорожей та європейці активно користуються ними.

Звернути увагу варто на курортні місця, особливо ті, що тільки-но починають розвиватися. У цій країні досить багато лікувальних та гірськолижних курортів, вони розсипані різними регіонами Німеччини, деякі з них відомі давно і славляться стабільним припливом туристів. Будь-яка комерційна нерухомість, чи то готель чи ресторан, тут одразу почне окупати вкладені в нього гроші. Деякі місця тільки починають забудовуватися, тому вартість об'єктів тут помітно нижче, більше можливостей для розвитку власного бізнесу.

Який би регіон ви не обрали, за умови правильного підходу, комерційна нерухомість у Німеччині принесе вам стабільний дохід і відкриє перед вами нові можливості в плані роботи. Підібрати об'єкт, який матиме попит, вам допоможуть фахівці різних областей, у тому числі і компанії-рієлториспеціалізуються на закордонній нерухомості.

Підготував: Олександр Бєлов