03-02-2014

Нерухомість на Канарських островах

Тенеріфе

Іспанія здавна славиться відомою багатьом курортною зоною під назвою Канарські острови. До цього архіпелагу входять такі острови, як Фуертевентура, Тенеріфе, Ієрро, Лансароте, Ла Пальма, Гран Канарія та ще 7 невеликих островів.

Купуючи нерухоме майно на Канарах, ви поринаєте в безтурботний відпочинок на найкращих пляжах з екзотичною обстановкою, вам відкривається можливість випробувати насолоду культурно-розважального характеру на численних заходах, також ви зможете вийти у відкритий океан з дошкою для серфінгу і отримати від цього безліч позитивних вражень. Крім того, знайдеться ще багато розваг на будь-який смак.

Канарські острови мають високий попит через розвинену інфраструктуру і красу природи. Це все значно підвищує ціни на нерухомість. До того ж, це ще й вигідне вкладення коштів, оскільки здавання в оренду власної нерухомості в Іспанії може принести непоганий дохід.

Однак нерухомість Тенеріфе, як і на інших Канарських островах коштує значно нижче (близько 30%), ніж у решті Іспанії. Головні плюси придбання нерухомості в тому, що процедура оформлення угод для громадян, які не є резидентами країни, є досить простою. Стягувана комісія з операцій із нерухомістю становить 10 % вартості придбання. Наступний істотний плюс у тому, що при придбанні іноземцем нерухомого майна на Канарах він отримує візу (Шенген) та посвідку на проживання.

Варті рамки на Канарах досить різноманітні: якщо хочете придбати невелику студію, доведеться викладати суму до 100 тис. євро. Можна придбати розкішну віллу, але за неї вам доведеться заплатити кілька мільйонів євро. У багатьох покупців користуються попитом євро-апартаменти та таунхауси через їхні невисокі ціни, які становлять пару сотень тисяч євро.

Також на Канарських островах надається іпотека для іноземних громадян, вона може становити до 6% вартості нерухомості, термін надання доходить до 20 років. Податкові збори відносно невеликі, від 200 до 700 євро. Термін дозволеного проживання на Канарах складає півроку.

Як правило, багато інвесторів не користуються придбаними володіннями, вони просто пропонують їх у найм. Це поширене явище, оскільки Канарські острови мають великий туристичний попит. Вартість оренди складає від 500 до багатьох десятків тисяч євро. Найдорожчим і найпопулярнішим островом вважається Тенеріфе: ціни на нерухомість та оренду там набагато вищі у порівнянні з іншими островами.

Підготував: Олександр Бєлов