03-04-2018

Бізнес: планування та інвестиції

планування

Справа, яка ставить собі завдання, головним чином приносити гроші та інші матеріальні цінності, окремому підприємцю називається бізнесом. За час, що минув від появи цього терміну, з'явилося безліч різних думок міркувань та публікацій щодо цієї теми. Але, незважаючи на все, що можна сказати і порадити з цієї проблеми, фінальною оцінкою залишається завжди кінцевий дохід. На початковій стадії розвитку бізнес вимагає особливої ​​уваги та оцінки необхідних дій щодо структурування, формування основної, базової моделі справи, вибору форм власності, вирішення проблем з організації та управління.

Основним завданням, яке ставить перед собою бізнес, є збільшення успішності, вартості та фінансової вигоди підприємця. Що, у свою чергу, вимагає, при старті, початкового капіталу вкладення та постійної підтримки зовнішніх джерел. Зовнішні джерела дозволяють збільшити прибутковість підприємства. Таких джерел може існувати багато різновидів, з кожним з яких пов'язані як позитивні, так і негативні сторони.

Пошук компромісів при виборі джерела є головним завданням. Виробляючи товари чи послуги, не стежачи за конкурентною спроможністю свого підприємства, швидше за все, призведе до краху. Необхідною складовою хорошого підприємства є отримання конкретних відмінностей від конкурентів, що дасть змогу виставити свій товар у кращому світлі. Що являє собою дуже складне завдання, так як у ту ж сторону працюють і конкуренти, а бажання споживачів постійно змінюються. Але отримавши таку перевагу, компанія отримає можливість контролю над ринком та лідерство у сфері.

Так само важливим аспектом успіху є правильне розподілення каналів збуту, якими відбувається постачання товару від виробника до споживача.

Жодне Підприємство неможливе без бізнес-плану, який має бути складений як для компанії в цілому, так і для всіх відділів та департаментів з урахуванням грошового потоку.

Бізнес-план – це модель, яка має динамічно описувати майбутнє Підприємство і бути складена з погляду бюджетного підходу, грошового потоку.

Існує класифікація грошових потоків, за якою розрізняють: вільний, загальний, чистий, чистий операційний грошові потоки.

Вони пов'язані між собою як:

  1. EBIT-операційний прибуток - податок на прибуток + амортизація + резерви + додаткові витрати.
  2. NVC – вказує на необхідність в оборотному капіталі без урахування грошового потоку та інвестицій.

Для різних видів діяльності потрібно відображення різного виду інформації, поданої в бізнес-плані в різних формах. Дія бізнес-плану обмежується запланованими масштабами.

Автор: Олександр Бєлов