02-12-2016

Про що не варто розмовляти в офісі

Бесіди в офісі

Психологи рекомендують бути відвертими у спілкуванні з колегами, але розмовляти при цьому в офісі лише на нейтральні теми. Від яких тем варто утриматися під час розмов на роботі.

Про заробітну плату

Багато підприємств практикують персональні способи мотивації та заохочення. Трапляються події, коли вивідавши інформацію про розмір вашої зарплати колеги, можуть не погодитися з таким рішенням керівника та приховати образу, яка може перерости у конфлікт. Не кожна людина має намір визнати, що робить свою роботу не так добре, особливо якщо ви працюєте над одним проектом. Обговорення фінансових питань може створити конфлікт та ворожість у колективі.

Про власні плани

Якщо ви прагнете підвищення, не варто повідомляти про це раніше. Оскільки ваші наміри можуть стати відомими керівництву, яке може вас не підтримати. Навіть якщо ви плануєте досягти успіху на іншому підприємстві не варто цим ділитися. Так ви ризикуєте втратити роботу ще до того, як знайде нову.

Про особисте життя

Спробуйте не виставляти особисте життя на колективний огляд. Надлишок інформації може розбудити роздратування та плітки з боку співробітників. Якщо ви будете постійно говорити про невдачі в сім'ї, ви ризикуєте стати самітником в колективі, тому що не багато хто любить втирати сльози. Крім того, варто пам'ятати, що бувають усі люди, і знаючи ваші відверті історії, хтось може побажати поділитися ними з іншими людьми.

Про своє здоров'я

Психологи рекомендують обговорювати тему здоров'я лише зі своїм лікарем. Люди, які не мають медичної освіти та практики навряд чи зможуть дати вам слушну консультацію, а своїми наріканнями ви тільки поставите їх у незручне становище. Якщо ваші скарги на здоров'я долетять до вищого керівництва, це може призвести до втрати роботи.

Про політику та релігію

Як і здоров'я, тему релігії та політики не варто обговорювати як у суспільстві, так і тим більше в офісі. Висловлювати свою точку зору, ви можете образити інших людей або пробудити негативні емоції у колег.

За матеріалами Beauty Women.