02-11-2016

Якими якостями має володіти бізнес-леді?

бізнес-леді

У країнах із високою діловою активністю подібне явище, як бізнес-леді, сприймається громадськістю абсолютно спокійно. Жінки дуже органічно увійшли до ділового середовища і продовжують там міцно утримувати свої позиції. Щодо нашого, українського, суспільства, то не всі чоловіки поки що готові однаково добре працювати під керівництвом представниці прекрасної статі. Багато хто з них стверджує, що бути начальником здатний тільки представник сильної статі через свої вольові якості, а жіноча доля — робота вдома. Ну чи догляд за дітьми.

Найчастіше це буває продиктовано гендерним шовінізмом, бо, якщо запропонувати затятому противнику жінок-керівників обґрунтувати свою точку зору, він на своє виправдання висуне такі аргументи, які можуть бути розбиті будь-яким психологом.

Насправді багато чоловіків просто губляться, коли їх керівником призначають жінку. Особливо ті, хто звик показувати свою владу над протилежною статтю.

На практиці в нашій країні склалися традиційні жіночі галузі: харчова, текстильна та швейна промисловість, педагогіка, медицина, сфера послуг. І нікого не здивує дама на посаді головного лікаря, директора їдальні або перукарні, завідувачки дитячого садка або бібліотеки.

Найгірші справи у фінансовій сфері: на рядових посадах у банках, як правило, працюють жінки, а ось генеральний директор слабкої статі в подібній установі – скоріше виняток, ніж правило. У бухгалтеріях та відділах кадрів ви також зустрінете жіночий колектив, але керувати ним може і чоловік.

Чому ж у банках люблять наймати на роботу жінок? Та тому що вони скрупульозніші і краще рахують гроші. Вони відрізняються більшою посидючістю, акуратністю, цілеспрямованістю.

Шкідливі звички у представниць прекрасної статі немає настільки масового характеру, як в чоловіків, і такі яскраво виражені. На позицію менеджера по роботі з клієнтами теж воліють брати жінок, тому що вони комунікабельні, ввічливі і часто мають приємний голос, що важливо при укладанні угоди.

Так як головне призначення жінок у цьому світі – материнство, вони від природи мають високу відповідальність і здатність приймати нестандартні рішення при пошуку виходу зі складних ситуацій. Аналогічним чином у жінці закладено здатність вирішувати кілька проблем одночасно.

Але всі перераховані вище якості, як повітря, необхідні керівнику!

Автор: Олександр Бєлов