02-08-2017

5 правил успішної бізнес-леді

бізнес-леді

Жінка у бізнесі давно нікого не дивує. Проте жіночий бізнес має свої нюанси – скажімо, досі вважається, що жінці краще йти вже «второваною дорогою», а не винаходити щось нове.

З цим можна сперечатися, але набагато ефективніше довести власним прикладом хибність цього твердження. Як? Звичайно, створивши власний бізнес, який буде успішним. Кроків на цьому шляху буде безліч – це розробка концепції, створення логотипу, і ефективна організація роботи. Проте є й загальні цінні рекомендації, яких слід прислухатися.

Правило 1: знайдіть нішу

Власна, ніким не зайнята ніша у бізнесі – запорука його затребуваності та успіху. Звичайно, необов'язково винаходити щось зовсім нове, проте слід знайти сегмент послуг або товарів, який ще не розвинений у вашому регіоні. Це вимагатиме додаткових досліджень, проте вони неодмінно окупляться.

Правило 2: займайтеся улюбленою справою

Навряд чи можна стати успішним керівником бізнесу, якщо те, що ви робите або пропонуєте клієнтам, залишає вас саму байдужою. Тому у вас два шляхи: знайти те, що вас зацікавить, або зацікавитися тим, що збираєтеся почати робити. Не завжди та ніша, яка цікавить вас, виявляється вільною, і відкривати сотий за рахунком у місті квітковий салон лише тому, що вам подобається ця ідея – як мінімум недалекоглядно.

Правило 3: працюйте над покращеннями

Навіть якщо ви вже змогли налагодити виробництво чи продаж, пам'ятайте, що місце для покращень завжди знайдеться. Шукайте, що саме можна доопрацювати у вашому бізнесі, і намагайтеся постійно вдосконалювати його.

Правило 4: орієнтуйтеся на клієнтів

Не забувайте, що без них ваш бізнес просто немає сенсу, адже саме вони забезпечують вас роботою. А це означає, що ви повинні працювати так, щоб задовольняти їхні запити та інтереси, виявляти гнучкість (звичайно, в розумних межах) та йти назустріч побажанням замовника.

Правило 5: будьте стійкими

Спочатку своє діло не приносить багато доходу, та й вкладень часу і сил вимагає чимало. Будьте готові протистояти стресу та налаштуйтеся на успіх у довгостроковій перспективі.

Пам'ятайте, що будь-яку справу потрібно робити з душею, але не забувати і про жорсткі правила, що панують у сучасному бізнесі. І, звичайно, не нехтуйте навчальною літературою та курсами, підходячи до їх вибору раціонально.

Автор: Олександр Бєлов