10-12-2013

Земля Нової Риги: майбутня «вбивця» Рубльовки?

земля в Підмосков'ї

Аналітики багатьох компаній, що щільно працюють з нерухомістю Підмосков'я, вже давно помітили зростаючу популярність і попит, що збільшується. землю Нової Риги. Організації Blackwood та Knight France провели власні дослідження, результати яких свідчать, що приблизно 37% усіх угод купівлі-продажу заміських ділянок припадає саме на землю Нової Риги.

Що ж є причиною великого попиту покупців на цю землю? Чому спостерігається гальмування розвитку Рубльовського шосе? Що таке пропонують забудовники землі Нової Риги, чого не можуть запропонувати інші?

За словами представників компанії Blackwood, сьогодні ринок підмосковної нерухомості наповнений неліквідом: під цим розуміється величезна кількість старомодних котеджів, які були популярні в 90-х роках минулого століття. Ці ті самі палаци за величезними парканами, з вежами, дворівневими підвалами і величезними спальнями, що межують з безумством. Як виявилося, у таких котеджах украй незручно жити щодня, і зараз вони викликають лише усмішку.

Сучасні покупці купують землю Нової Риги тому, що це дає можливість побудувати сучасний, зручний і комфортабельний будинок. Як правило, сучасні котеджі – це високотехнологічні будинки, що мають малу поверховість і велику житлову площу. Вони призначені для життя в них цілий рік, а не для епізодичних відвідин. До того ж, їх ціна дедалі доступніша. Так, нижня планка ціни для землі Нової Риги починається від одного мільйона доларів, а вже за півтора мільйона доларів можна придбати дуже хорошу ділянку, що знаходиться в безпосередній близькості від лісу та водойми.

Слід зазначити, що земля старих селищ дуже дорога і лише відштовхує потенційних покупців. Вартість котеджів Рубльовки починається від 30 мільйонів доларів, при цьому за ці гроші ви купуєте досить скромного розміру ділянку десь у центрі селища. Хороші ділянки біля річки та лісу обійдуться вже приблизно півтора мільярда рублів: мало хто має можливість і бажання віддати такі гроші на заміський будинок. У якому до того ж неможливо жити.

Ще одна причина того, чому земля Нової Риги стала популярною – це інфраструктура. Селища старого зразка забудовувалися практично стихійно: навіть якщо існував якийсь план, він легко порушувався самим забудовником для отримання максимального прибутку. Все це призводило до того, що котеджі стояли один за одним, місць загального користування не було, а дороги були вузькими.

На відміну від селищ минулих років, де під місця загального користування віддавали в кращому разі 13-16%, земля Нової Риги продається з тим розрахунком, що на дитячі майданчики, споруди для спорту та фонтани йтиме приблизно половина всієї площі. Як виявилося, це лише збільшує підсумковий прибуток забудовників. Люди хочуть жити у селищі з широкими дорогами, гарними тротуарами та різноманітними скульптурами, а не у садівничому товаристві з ділянками за ціною мільярди.

До того ж не можна виключати великий вплив і географічного розташування землі Нової Риги. Чисте повітря, відносна віддаленість від МКАД та галасливої ​​Москви – ось те, що робить землю Нової Риги настільки привабливою для потенційних покупців. А з урахуванням решти переваг цього напряму, земля Нової Риги може справді стати популярнішою, ніж те саме Рублівське шосе і, можливо, наздогнати «класику» Підмосков'я за ціною за квадратний метр землі.

Автор: Олександр Бєлов