22-09-2012

Незабаром іноземці зможуть купувати ділянки на території України

поле

Зовсім нещодавно Верховною Радою було прийнято український проект, який проголошує зміну закону щодо придбання ділянок землі. Цю інформацію повідомила прес-служба одного із державних агентств українських земельних ресурсів.

Проект передбачає те, що до законодавства мають бути внесені зміни, які уточнять та розширять існуюче коло осіб людей, які також зможуть набувати земельних ділянок на території України.

Таким чином, хочеться відзначити, що різні підприємства іноземного типу, фірми, капітал яких складається здебільшого з іноземних інвестицій, утворені юридичні особи, створені на підставі положень іноземної держави, а також самі представники інших держав, представники міжнародних організацій та інші, відповідно із ухваленим законопроектом, зможуть придбати ділянку землі. Зазначається, що вищезгадані зможуть придбати ділянку лише в тому випадку, якщо не збираються на ній засновувати сільське господарство.

Законопроект передбачає встановлення в правому полі абсолютно рівних можливостей купівлі державних або комунальних земельних наділів як для юридичних осіб України, так і для юридичних осіб іноземних держав.

Цей проект, крім спрощення процедури придбання, привнесе іноземні інвестиції в українську економіку, через що значно зростатиме доходна частина державного бюджету.

За матеріалами ЛIГАБiзнесIнформ.