14-12-2013

Зняти квартиру в Києві подобово - 3 способи заощадити

способи заощадити

Якщо у вас намічається візит до столиці, а бюджет не дозволяє зняти житло бізнес або навіть стандарт класу – це не привід відмовлятися від вигідних варіантів та заздалегідь погоджуватися на хостел чи скромну квартиру без більшості зручностей. Агентство нерухомості ApartKiev поділилося з нами трьома цінними порадами, як зробити оренду дешевшою, а умови проживання – якіснішими.

1. Винаймаємо житло на тривалий термін

Усі орендодавці – як приватні власники, так і спеціалізовані агенції – надають знижку у розмірі 10-15 відсотків для постояльців, які зупинилися довше, ніж на 4-5 днів. Якщо в процесі погодження умов власник замовчує про знижку, не бійтеся самі про це сказати: це допоможе зняти квартиру в Києві подобово з економією щонайменше 300-400 гривень. У той час як в агентствах існує фіксований прайс і система знижок, що виключає націнку, приватні власники можуть іноді завищити вартість навмання - а раптом клієнт погодиться? Тому ми рекомендуємо одразу не погоджуватися на умови власника.

2. Оренда житла в останній момент

Незважаючи на авантюрний характер такого виду бронювання (по суті це оренда без бронювання як такого – відразу на місці), воно може обійтися дешевше. Як правило, власник має справу з бронюванням за кілька днів або тиждень, а в насичені періоди (новорічні, травневі свята, літо) – за кілька тижнів до дати заїзду, і у графіку оренди іноді з'являються дні, коли житло порожнє – що зовсім невигідно господареві . Тому деякі вдаються до практики знижок у випадках, коли гість готовий заселитися вже зараз і виїхати до приїзду наступних гостей. Якщо ви не полінуєтеся згаяти час і обдзвоніть як мінімум 5-10 власників з питанням «У вас є квартира подобово в Києві на сьогодні?», то напевно знайдете варіант зі знижкою.

3. Вибираємо спальний район

Якщо перспектива витратити півгодини на дорогу до центру Києва вас не лякає, то чому не винайняти житло, наприклад, на лівому березі? Це дозволить заощадити 20-30 доларів на добу: така сама за рівнем комфортабельності квартира, але в Печерському районі, обійдеться дорожче. Незалежно від того, з якою метою ви приїжджаєте – подивитися на визначні пам'ятки чи вирішити ділові питання – житло далі від центру дозволить заощадити та не завдасть незручностей із транспортом: зазвичай всі квартири подобово знаходяться недалеко від станцій метро.

Автор: Олександр Бєлов