24-01-2014

Здаємо квартиру в Італії

Roseto Beach Club

Італія – гарна та сонячна країна, яка готова запропонувати інвесторам, та й просто всім охочим, великий вибір нерухомості у різних регіонах. Сьогодні великою популярністю користується житло у Калабрії. І це цілком зрозуміло, тому що утримувати квартиру тут обходиться набагато дешевше, а здавати її в оренду набагато вигідніше.

Кому довірити свою квартиру?

Якщо ви вирішили запропонувати оренду купленої квартири в Калабрії, то найкраще грамотно прорахувати витрати, що стосуються її утримання та доходи, які реально отримати з орендарів. Якщо ви не плануєте проживати в Італії постійно, то потрібно найняти компанію, яка стежитиме за утриманням житла та його здаванням орендарям. Її послуги оплачуються окремо. Що зазвичай робить така компанія із вашою нерухомістю?

Насамперед, вона повинна доглядати її. Компанія наймає фірми, які будуть прибирати в приміщенні, упорядковувати ділянку (у разі, коли вона є), проводити дрібні ремонтні роботи. Крім того, організація зобов'язана контролювати та своєчасно виплачувати комунальні платежі, а також сплачувати податки на нерухомість, які потребують законів Італії.

Багато власників довіряють пошук орендарів, їх виселення та контроль за їхніми діями найманим компаніям. Це доцільно, оскільки з місця краще видно, наскільки доброчесними виявились особи, що заселилися до вас. Та й співробітники найманих організацій не мають особистих інтересів у пропозиції кандидатур тих чи інших квартиронаймачів.

Які витрати зазнає орендодавець?

Залежно від встановленої на нерухомість в Італії ціни змінюються та витрати на її утримання. Головним напрямом ваших виплат вважається податок на нерухомість. Він зветься IMU Imposta Municipale Propria. Залежно від регіону та виду об'єкта він становить 0.4-0.76% від кадастрової вартості.

Для того щоб бути впевненим у збереженні нерухомості, краще застрахувати її. За страховку потрібно буде платити близько 1-2% вартості квартири на рік. Ще приблизно 400 євро на рік йтиме за так звані кондомініальні платежі. Їх ще можна назвати комунальними. Окремо найчастіше оплачується водопостачання (на це благо витрачається близько 15-20 євро на місяць), а також газовий балон. Загалом його використовувати необов'язково, оскільки більшість жителів Італії вважають за краще користуватися електричними приладами. Однак за бажання встановити газові балони ви отримаєте додаткові витрати у вигляді 30-50 євро.

Навіть при врахуванні всіх цих витрат на утримання житла в Італії виявляється набагато вигіднішим, ніж утримання житла в Москві.

Автор: Олександр Бєлов