08-11-2013

Рентабельність купівлі квартири з оздобленням

квартира з оздобленням

Яка квартира привабливіша з оздобленням чи без? Дехто прагне придбати нерухомість «під ключ», що дозволяє відразу в'їхати в нове житло. Але багато хто все ж воліє займатися оздоблювальними роботами самостійно. Плюси такого кроку очевидні – можна самому розробити дизайнерську концепцію та втілити її в життя, а не отримати знеособлену квартиру, в якій може не подобатися все – від шпалер до кольору плитки у ванній. Та й вартість квадратного метра такого житла нижча за аналогічне, але з ремонтом.

Проте покупка квартир «під ключ» стає дедалі популярнішою. Сприяє цьому застосування будівельниками у своїй роботі новітніх технологій, і відмова від використання дешевих, а то й некондиційних матеріалів.

Залежно від типу житла різниться і якість оздоблювальних робіт. Так можна купити квартиру в Дніпропетровську і відразу заселитися до неї, причому вибравши бюджетніший варіант, коли в приміщенні встановлена ​​стандартна сантехніка і застосовані звичайні матеріали. Якщо ж фінансове становище дозволяє, то варто звернути увагу на будинки, планування квартир та оздоблення яких проводиться за індивідуальними уподобаннями майбутніх мешканців. Такі приміщення купуються ще на стадії будівництва, коли можна вибрати не тільки поверх або краще розташування по сторонах світла, а й площу, наприклад, з'єднавши по горизонталі або вертикалі відразу дві, а то й три квартири.

Найоптимальніший варіант, для сімей або громадян, які беруть іпотеку, це покупка житла «під ключ» у панельних будинках. В даний час саме він має найбільший попит. Сучасне панельне житло разюче відрізняється від сумнозвісного «радянського». Будується нерухомість у Дніпропетровську за цією технологією розкуповується ще на стадії закладки фундаменту і не дарма. Хороше планування, вдала квадратура, швидкість зведення, оптимальний мікроклімат – це все сучасна панелька.

Щоправда, на відміну від житла класу «люкс» для оздоблення в них застосовуються прості матеріали, але, розрахувавши всі свої можливості, у тому числі фінансові, можна забрати квартиру і без неї. Мінус очевидний - новосілля буде відкладено, але є і плюс - основні роботи можна зробити відразу, тобто довести житло до стану, коли в ньому вже можна жити, а після цього в'їжджати в квартиру і все доробляти по можливості. Цей варіант має масу недоліків, але, водночас, він хороший для тих, хто обмежений у засобах після такої масштабної покупки.

Автор: Олександр Бєлов