30-06-2015

Купівля готового бізнесу в Одесі – що треба знати?

рукостискання

В інтернеті можна знайти тисячі сайтів, де продають готовий бізнес чи бізнес під ключ. Наш портал спеціалізується на продаж готових рішень в Одесі. і з цієї нагоди ми підготували статтю про підводні камені, та плюси купівлі вже готових підприємств.

Купівля готового бізнесу це досить відповідальний крок, і потрібно уважно вивчити розташування підприємства, конкурентність цієї ніші, історію компанії. Намагайтеся не слухати людину, яка продає компанію, тому що в 99% випадків вона перебільшуватиме і робитиме все можливе, щоб ви здійснили угоду саме з нею.

Давайте розглянемо причини, з яких зазвичай продають готовий бізнес:

  1. Бізнес перестав приносити прибуток.
  2. Бізнесмен пішов до іншої ніші.
  3. Перепродаж із метою фіксації прибутку.
  4. Проста втрата інтересу.
  5. Інше.

Найчастіше продаються кафе, автомийки, хостели та ресторани, та й рідше магазини. Ці ніші найпопулярніші серед бізнесменів, тому що їхнє відкриття не займає багато коштів, але коли у вас вже є власна клієнтура, то працювати в цих нішах досить просто. Тому необхідно пам'ятати, що ваш дохід залежатиме від репутації минулого власника та самої організації. Також необхідно розуміти, що купівля готового бізнесу передбачає повне залучення до ділового процесу: купівля, переоформлення, пошук нових працівників. Все це можна, звичайно, запросити у професіоналів або найняти окремого менеджера. Є ціла індустрія, де люди займаються готовими рішеннями, відкриттями банківських рахунків чи навіть допомагають переоформити бізнес на офшор. Серед українських бізнесменів користуються популярністю такі офшори, як Британські Віргінські острови, а також Кіпр та Мальта, оскільки знаходяться ближче до Європи.

Сфера послуг в Одесі – популярне підприємництво, яке справді приносить добрий дохід. Є дуже багато прикладів покупки навіть збиткового бізнесу та перетворення його в один із найкращих у районі. Секрет успіху простий – працюйте заради ваших клієнтів та намагайтеся створити чудову репутацію вашого закладу. Якщо активно працювати над маркетингом, то успіх забезпечений у будь-якій сфері. Як казав відомий російський бізнесмен Олег Тіньков - успіх вашого бізнесу на 80% залежить від роботи вашого маркетингового відділу. Подумайте над цим, адже Тиньков володіє одним із найкращих банків у Росії.

Плюси готового бізнесу:

  1. Економія часу.
  2. Економія коштів (аудит, обладнання, ремонт, структура тощо).
  3. Не потрібний аудит.
  4. Наявність клієнтури.
  5. Бренд.
  6. Фінансова та кредитна історія.
  7. Наявність ліцензії.

Звичайно ж, готовий бізнес має свої мінуси, але будь-який ризик можна знизити завдяки грамотному аналізу підприємства. Можна поспілкуватися з наближеними бізнесмена, співробітниками, орендодавцем, і навіть клієнтами, щоб зрозуміти, чи є готовий бізнес, якими ви зацікавилися, якісним чи ні. Перевірте, чи зареєстрована компанія в Одесі або десь в іншому місці, чи є в організації ліцензія та всі необхідні сертифікати для надання послуг.

Якщо ви все ще не знаєте, чи є покупка готового бізнесу в Одесі хорошим рішенням, приїжджайте до нас в офіс, де ми зможемо вас проконсультувати.

Автор: Олександр Бєлов