07-09-2012

Особливості подобової оренди квартир

спальня

Подобова оренда квартир — це особливий ринок, на якому відрізняються правила оренди, цільова аудиторія і, відповідно, вартість питання. Серед оголошень оренди квартир можна побачити об'єкти, які здаються в довгострокову оренду. Вони можуть бути запропоновані кількома агентами з нерухомості, які прагнуть заробити легко і швидко на приїжджих, студентах, відрядженнях та сім'ях, які поки не зуміли вирішити своє квартирне питання.

На ринку подобової оренди (найчастіше) балом править власник або девелопер (фірма, що займається професійним управлінням нерухомістю). Вони знають всі переваги та недоліки своєї квартири. Реклама таких об'єктів нерухомості містить барвисті фотографії та займає vip місця на рекламних сайтах та в газетах.

Якщо порівняти довгострокову оренду та подобову, то довгострокова оренда — це магазин дешевих речей, де кожен, побачивши недорогу і потрібну йому річ, намагається вихопити її в іншого покупця, який помітив її раніше. Ця метушня, де можна торгуватися та збивати ціну. Ринок подобової оренди – це бутик не завжди дорогий, але із претензією на ексклюзивність нерухомості. Тут вам дадуть час все оглянути та «приміряти». Тут не прийнято торгуватись, але, як у дорогих магазинах, можливий дисконт постійним клієнтам.

Квартира, що здається подобово, має особливий комфорт. У ній міститься не тільки меблі та побутова техніка, але також посуд, постільна білизна, речі, що наповнюють будинок затишком і роблять обстановку по-справжньому затишною та домашньою. Ремонт, найчастіше, витриманий в одному стилі - романтичному або, навпаки, екстравагантному, під старовину, химерно або в мінімалізм hi-tech. Розташована така квартира в престижному, доступному районі або тихому, подалі від міської метушні місці.

Розглянемо цільову аудиторію таких квартир

Перша група — це відрядження, які приїхали до міста на кілька днів із перевіркою чи презентацією нового проекту. Вибір квартири проводиться за критеріями близькості місця роботи або доступності транспорту. Оплачує проживання у таких квартирах організація.

друга група - Це компанія, яка вирішила орендувати квартиру для того, щоб відзначити в ній Новий рік, день народження, іншу пам'ятну подію. Тут критерієм вибору є простір самої квартири та близькість до тих об'єктів, де запланована розважальна частина свята – парк, ресторан, клуб.

І, нарешті, та сама третя група - Це, звичайно, парочки, які бажають побути наодинці. Уподобання віддаються квартирам, що знаходяться всередині кварталу, на вулицях з найменшим скупченням народу, віддалених, але доступних для транспорту районах.

Звісно, ​​є й інші цілі оренди таких квартир. Наприклад, фотосесії чи підготовка до них. Квартири, що здаються подобово, використовують для ділових зустрічей та бізнес-переговорів. Також можлива оренда шахраями для збирання грошей на нібито вигідні проекти та вкладення. Такі фірми-одноденки користуються багатою обстановкою квартир, як «доказом» прибутковості пропонованих ними послуг.

Оренда квартир в Одесі або в іншому великому місті України, що здаються подобово, значно дорожча за оренду квартир на тривалий термін. Підвищена комфортність, анонімність, толерантність до діяльності орендаря накладає відбиток на вартість. На цьому ринку діє правило передоплати. Готівка та мінімальна кількість посередників — одні з головних характеристик цього ринку.

І, насамкінець, хотілося б відзначити, що байдуже, подобову чи довгострокову оренду ви обрали — перевірте всі документи на право пропонувати вам її у користування. Краще, якщо ви укласти договір з власником або його представником, щоб бути впевненими в тому, що через годину після оплати на день-два вперед вас не попросять відійти.

Автор: Олександр Бєлов