08-04-2013

Основні потреби у виборі комерційної нерухомості

офісні будівлі

Якщо поспілкуватися з людьми, які займаються різними видами бізнесу, можна з'ясувати, що кожен бізнес має свої вимоги до нерухомості. І найчастіше такі вимоги не видно підприємцям-початківцям, якщо вони відкривають перший бізнес у даній галузі.

Що б вдало купити комерційну нерухомість, слід, заздалегідь чітко визначити для чого саме вона купується, і які додаткові умови потрібні для вашого бізнесу.

Комерційна нерухомість під громадське харчування

Коли ви вибираєте ділянку для кафе, крім стандартних вимог, встановлених законодавством, зверніть увагу на вентиляцію. Потім огляньте зону для розвантаження товарів та наскільки зручно під'їхати та підійти до вашого кафе потенційним клієнтам. Може з боку входу, немає майданчика для машин або односторонній рух – це значно зменшить кількість відвідувачів.

Земельні ділянки під АЗС

Такі ділянки вимагають особливого списку документів, а також доведеться погодити з'їзд з основної дороги на заправку. Потім слід дотримання можливості або не можливості дотримуватися санітарних норм саме на цій ділянці. Адже ви не зможете гарантувати чистоту повітря навколо заправки, а отже і розташувати її на майданчику серед житлових будинків.

Земельні ділянки під комерцію

Наприклад вам потрібна ділянка для будівництва нового автосалону. Вам обов'язково доведеться погодити його місцезнаходження з компанією, а також враховувати, що на прилеглій території вже є автосалони інших марок.

Ділянки для трубо- і металопрокату повинні підходити по площі, а також мати залізничний дорожній глухий кут і зону навантаження біля нього (близько 30 метрів у кожний бік).

Тому, виходячи з певних вимог, зручніше звернутися до ріелторської агенції. Адже в агента вже розписані всі переваги різних ділянок, і ви зможете дізнатися факти, що цікавлять конкретно вас. Звернення до ріелтора дуже заощадить ваш час, оскільки вам не доведеться перегортати газети або інтернет сторінки, обдзвонювати велику кількість людей з однаковими питаннями. І, нарешті, лише з рієлтором ви зможете подивитися кілька об'єктів за один день.

Підготував: Олександр Бєлов