14-09-2012

На ринку нерухомих комерційних об'єктів угод відбувається менше

міські будівлі

У першій половині цього року, на ринку комерційних нерухомих об'єктів України все ще існував підвищений інтерес багатьох девелоперів купівлі земельних ділянок, де можна звести об'єкт (зокрема масштабні торгові центри). Однак у цей час не спостерігалося жодного досконалого інвестиційного договору. Ставки капіталізації були на тому ж рівні. Цю новину повідомили у відомій компанії під назвою Colliers International.

Пропозиція на ринку офісних площ, нова, склала приблизно 134 тисяч кв.м., поряд з тим, що чисте поглинання всього становить близько 6 тисяч кв.м. з цього випливає, що вакантність зросла приблизно до 18%, а щодо середньозважених базових ставок оренди, то вони все ще залишаються на колишньому рівні.

На початку другого літнього місяця сукупна пропозиція в сегменті торгових центрів, як і раніше, залишалася на старому рівні і становила приблизно 700 тисяч кв.м. Ставки оренди, як і втім, вакантність, також були незмінними.

У першій половині нинішнього року на території Києва здійснилося відкриття дев'яти готельних комплексів, сукупність номерів яких склала 1337. Три готелі належать міжнародним готельним операторам. До кінця 2012 року у Києві відкриється ще один готельний комплекс під управлінням тих самих операторів, у якому буде розміщено 163 номери.

Незважаючи на нарікання експертів, проведення футбольного Євро-2012 вплине на середньостатистичні цифри щодо завантаження готелів, піднявши їх всього до 3%.

За матеріалами biz.liga.net.