19-02-2014

Купити квартиру за вигідною ціною у передмісті

будівництво житла

Левова частка мешканців столиці хочуть придбати власне житло. Але зростання цін на житло, роблять можливість купівлі квартири дуже міфічною і просто нездійсненною мрією. Після коливаннями курсу долара відстежується стала тенденція зростання цін, закладаючи у вартість можливі збитки на обмінах валют. У ріелтерські агенції звертаються люди з проханням підібрати житло за вартістю, що не перевищує 50000 $. За такою ціною придбати житло в Києві з'являється можливість вкрай рідко. Але більшої сумою потенційні покупці просто не мають. Покупці, які розраховують купити квартиру за ці кошти можуть розглядати лише два види житла. Гостинки площею не більше 25 кв.м., які розташовуються у найдальших районах міста Києва, або ж на хрущовки у п'ятиповерхівках на перших чи останніх поверхах, де не найкращі умови для проживання. І ці об'єкти користуються величезним попитом і продаються в лічені дні, і, як правило, тільки через ріелторів з великою комісією, не потрапляючи в рубрику продажів.

Альтернативним вибором купівлі квартири стає житло під Києвом. За суму 40-50 тис. покупець може собі дозволити купити без проблем повноцінну квартиру в менш віддаленому районі.

Також зазначають агенти з нерухомості, що виставлена ​​вартість квартири піддається коригуванням за допомогою торгу з продавцем, оскільки пропозиції перевищують попит. Отже, за даними агентств, торг доходить до 5 тис. $, коли необхідний швидкий продаж.

Експерти визначають залежність цін на нерухомість від курсу валют, при не стабільній економічній обстановці в країні та підвищення курсу валюти, банки перестають видавати іпотечні кредити за невисокими відсотковими ставками, і покупців стає менше, тому падає попит на житло. Вартість квартири наближатиметься до тієї, на яку розраховує покупець.

Проводячи моніторинг пропозицій квартир під Києвом, перспективнішим виявився Бориспільський район, а саме купівля квартири у с. Чубинське, оскільки вибір житла як на вторинному ринку, так і в новобудовах залучають кількістю та різноманітністю пропозицій. Купуючи квартиру в Чубинському, ви отримаєте дуже розвинену інфраструктуру, яка не поступається районам столиці. А також можливість проживати в екологічно чистому районі, оточеному дубовими гаями. Метою придбання квартири є покращення житлових умов, а не обзавестися «кутом», але своїм на відшибі Києва.

Автор: Олександр Бєлов