02-11-2012

Колапсу на ринку нерухомих об'єктів не буде

рієлтори

Колапс на ринку нерухомих об'єктів, який пророкували деякі «професіонали» скасовується. Український держреєстр вже може розпочинати роботу. Цю інформацію повідомила Інна Завальна як заступник керівника держреєстру української служби.

Хочеться зазначити, що з січня наступного року реєструвати угоди з нерухомістю будуть дещо інакше. Тепер придбати житло стане значно швидше та простіше. Для того, щоб здійснити угоду купівлі, вам не знадобиться перебувати в черзі в БТІ, необхідно лише звернеться до будь-якого працівника нотаріальної контори.

Нотаріус супроводжує та завірить договір купівлі-продажу, а також занесе деякі відомості до держреєстру про речові права на нерухомі об'єкти.

Інна Завальна зазначила, що багато нотаріальних експертів пройшли відповідну підготовку. Таку саму інформацію повідомили працівникові «Вільної преси» кілька нотаріусів, які займаються приватною діяльністю. Крім цього, зареєструвати права на зведений чи реставрований об'єкт можна буде в одному із 583 відділів українського держреєстру.

Інна Завальна також зазначила, що завдяки оновленій системі, реєструвати права власності буде простіше, адже в даній сфері стане менше органів і скоротиться кількість документації, що заповнюється, а також термін процедури не перевищуватиме 14 днів.

Державне мито за реєстрацію прав на об'єкти становитиме близько 119 гривень, що стосується плати за реєстрацію обтяження, то воно коштуватиме 51 гривню.

З 2014 року планується внести нові зміни та скоротити терміни реєстрації до 5 днів.

За матеріалами inpress.ua.