20-04-2011

Доля БТІ після запровадження нового органу реєстрації

жінка в офісі

Після того, як буде створено орган реєстрації, БТІ займатиметься інвентаризацією об'єктів нерухомості та підготовкою документів до реєстрації угод нотаріусами. Про це під час круглого столу заявив начальник Київського міського бюро технічної інвентаризації Сенчук Василь.

За його словами, БТІ займатиметься підготовкою документів для оформлення прав власності, пише Ліга.

"Припускається, що реєстратори територіально будуть знаходитися там же, де зараз знаходиться БТІ. Це робиться для зручності громадян", - розповів голова Державної реєстраційної служби Єфименко Леонід.

Він також пояснив, що перед тим, як потрапити до реєстратора, людина може звернутися до нотаріуса. З проханням засвідчити ту чи іншу угоду або за консультацією. Нотаріус має право сам в електронному вигляді передати всі необхідні документи реєстратору, який зареєструє правочин. Якщо людина не хоче звертатися за допомогою до нотаріуса, вона має право самостійно звернутися до реєстратора.

Нагадаємо, що із січня 2012 року змінюється процедура реєстрації права власності на нерухомість. Потрібно буде реєструвати ще раз. Платити за це гроші. Ці норми регламентовані змінами до Закону "Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень" від 11.02.2010 року (зміни були внесені Законом N1878).

Підготував: Олександр Бєлов