21-11-2012

Кияни купують житло, щоб заробляти на його оренді

Київ

Багато покупців купують нерухомість не для власного користування. Про це свідчить статистика, яка показує, що попит на об'єкти для подальшої здачі в оренду значно зріс.

Від 7 до 10% від валового числа угод з нерухомістю доводиться на продаж нерухомості, яку покупці планують надалі здавати в оренду

Таку прогресію в даному сегменті агенти помітили ще на початку нинішнього року, після виходу країни з кризи. У цей період перед початком ЄВРО-2012 місцеві жителі купували нерухомість не для власного користування. Таким чином, 15-16% від загальної кількості угод на ринку нерухомості припадало саме на такі об'єкти.

На початку осіннього періоду, попит почав знову набирати обертів, і до листопада місяця 10% квартир на ринку було куплено з метою їхньої подальшої здачі. Хочеться відзначити, що роком-двома роками пізніше, 96% житлових об'єктів купували клієнти для сімейного проживання.

Багато рієлторів кажуть, що громадяни купують нерухомість не тільки, щоб заробити на оренді, а й щоб не зберігати грошові заощадження в банківських установах. Сьогодні побільшало мешканців, які розглядають придбання житлоплощі, як вигідне інвестування, яке дозволить не втратити наявні кошти.

Якщо на ринку не відбудеться сильних змін, обсяг об'єктів, що реалізуються, для подальшої здачі досягне 12%.

Підготував: Олександр Бєлов

Читайте також