19-10-2013

Як швидко та вигідно продати квартиру без посередників

Продати квартиру без посередників

Кожній людині іноді доводиться зіткнутися з організаціями угоди з продажу квартири. Деякі в таких ситуаціях користуються послугами професійних агентів нерухомості, а хтось приймає рішення провести весь процес самостійно.

Насправді це не складно, варто лише відповідально та серйозно підійти до цього питання та правильно здійснити всі етапи продажу квартири. Це питання ставиться не лише до мешканців міста Київ, а й підійде всім з інших областей.

Для початку потрібно ухвалити рішення про вартість квартири. Для цього потрібно порівняти схожі пропозиції в даному районі Києва на квартири такої ж площі, враховуючи стан, поверх та наявність додаткових суттєвих факторів. Слід пам'ятати, що ціна пропозиції та фактична ціна мають велику різницю, тому виставляти свій об'єкт на продаж потрібно з огляду на це.

Передпродажна підготовка нерухомості не повинна бути масштабною, достатньо щоб у квартирі було чисто, не було неприємних запахів, бажано заздалегідь вивезти меблі. Тоді на перегляді у потенційного покупця створюватиметься відчуття простору та затишку.

Щоб процес пошуку покупця був максимально швидким, потрібно розповсюджувати інформацію всіма доступними способами. Організувати рекламну кампанію в газетах, профільних журналах, на тематичних ресурсах в інтернеті - дати оголошення в місті на подібних рекламних майданчиках оголошень estatesaleodessa.com, розклеїти оголошення по району, оповістити всіх знайомих про продаж квартири та агенції нерухомості. Чим більше людей знатиме про пропозицію, тим швидше знайдеться зацікавлена ​​людина.

Коли розпочнуться дзвінки по оголошеннях, потрібно видавати по телефону максимум подробиць про об'єкт, щоб не витрачати зусилля та час на безглузді перегляди. Також при розмові обов'язково потрібно з'ясувати про наявність коштів у покупця та ймовірну форму розрахунків, а також уточнити про передбачувану дату покупки. Це буде корисно для уникнення надалі і непередбачених ситуацій.

На показі об'єкта слід виявляти впевненість та спокій, не реагувати на провокації та вступати у торги. Будь-які обговорення ціни можливі лише після початкової згоди. Покупець має вільно оглянути квартиру, при цьому потрібно уважно спостерігати за його реакціями та розповідати про позитивні сторони житла. Але якщо є якісь явні дефекти або повністю зібрані необхідні документи, потрібно обов'язково озвучити це. Будь-які проблеми можна вирішити.

Коли отримано згоду про купівлю, слід передати завдаток чи аванс, підписати попередній договір купівлі-продажу квартири та починати готуватися до угоди.

Далі потрібно записатися на реєстрацію об'єкта, вирішити питання з формою та місцем розрахунків, грамотно скласти договір купівлі-продажу квартири (для цього краще звернутися до професійного юриста) та у призначений день забезпечити явку до реєстраційного органу всіх учасників угоди.

Ось і все, квартиру продано, гроші отримано! Наслідуючи цей нескладний алгоритм, можна швидко і вигідно продати квартиру без посередників.

Автор: Олександр Бєлов