19-12-2013

Що потрібно знати, щоб не стати жертвою шахраїв

ринок оренди житла

Вже ні для кого не секрет, що великий потік людей у ​​сучасні мегаполіси пов'язаний із бажанням знайти роботу. Невеликі міста і тим більше села не можуть забезпечити роботою всіх бажаючих. Їдуть люди до міст, будують райдужні перспективи, які можуть звалитися просто в перший день. Адже має бути тривале проживання у великому місті, відповідно, знадобиться житло. Активність на ринку оренди житла є значною, що й активізувало безліч шахраїв.

Що ж робити, якщо необхідно зняти кімнату? Переплачувати рієлторам не дуже хочеться. Це, звичайно, нерозумно, якщо є інші варіанти, наприклад, винайняти житло без посередників. Оренда житла, оформлена через агентство нерухомості, оформляється за договором. Це документ, який гарантує проживання на певний термін та фіксує платежі з оренди як мінімум на півроку. Одним словом, якщо орендар виконує всі умови договору, то його виселити ніхто не має права. Якщо орендодавець бажає змінити умови договору, він зобов'язаний сповістити про це свого мешканця і чітко сформулювати причину цих змін. Це робиться за місяць до того, як зміни почнуть діяти. Якщо орендаря щось не влаштовує, то він може звернутися до агентства, яке оформляло договір. Якщо умови договору не вдається залишити колишніми з вини господаря, то ріелтор підбирає протягом місяця подібне житло і плату за послуги вже не бере. Таким чином агентство нерухомості гарантує вам спокійне проживання.

Як правило, у кожному агентстві є своя база орендованого житла. Ріелтори знайомі з господарями та можуть передбачати ті неприємності, які можуть виникати. Але з такими господарями агенції нерухомості намагаються не працювати. Те саме можна сказати в тому випадку, коли необхідно зняти кімнату в Одесі. Єдина відмінність – вартість житла у цих двох мегаполісах значно відрізняється.

Перед тим, як вирушати у великі міста, необхідно заздалегідь подбати про місце свого проживання. Тут на допомогу приходить інтернет чи преса. Вивчайте усі пропозиції, що допоможе вам більше орієнтуватися у цінах. Багато агентств нерухомості можуть зустріти вас прямо на вокзалі, після чого організувати перегляд. До речі, найбільш підходящий варіант, коли людина їде напевно до вже підготовленої кімнати, при цьому зберігаються особисті кошти, нерви та порятунок від неприємних зустрічей із шахраями, які часто чекають на вокзалах, пропонуючи свої послуги. Довіряючись їхнім солодким промовам, людина може залишитися на вулиці без коштів та без житла у чужому місті.

Автор: Олександр Бєлов