29-09-2016

Розмір ставки податку на комерційну нерухомість в Одесі

калькулятор із монетами

Відповідно до ст. 266 Податкового кодексу України, місцеві ради можуть визначити ставку податку в межах 3% від розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом станом на 1 січня звітного (податкового) року, за 1 кв. м.

Розмір мінімальної заробітної плати станом на 1 січня 2016 року складав 1378 грн. Таким чином, ставки податку у 2016 році не можуть перевищувати 41,34 грн. за 1 кв. м.

При цьому, якщо місцева рада не ухвалила рішення про встановлення ставок податку, то застосовною ставкою такого податку (до винесення відповідного рішення) є 0%.

Які ставки податку на комерційну нерухомість в Одесі?

Нового рішення щодо Одеси на 2016 рік не ухвалювалося, завдяки цьому слід керуватися рішенням Міськради №6258-VІ від 21.01.2015. Відповідно до його ставки податку на нежитлову нерухомість становить 2% від мінімальної заробітної плати.

Власники земельних ділянок (юридичні та фізичні особи), які мають належним чином оформлене право власності на земельну ділянку 1% від нормативної грошової оцінки землі.

Власники вбудовано-прибудованих нежитлових приміщень, які розташовані у житлових будинках, які використовують дані приміщення для ведення підприємницької діяльності 3% від нормативної грошової оцінки землі.

Підготував: Олександр Бєлов