29-04-2016

Берете із тваринами?

Оренда житла з тваринами

Це питання все частіше ставлять люди, які бажають зняти житло, які мають домашніх вихованців.

На думку фахівців, толерантність до наявності тварин у наймачів житла допомагає орендодавцям дорожче та швидше його здати.

Історично, орендодавці незмінно вважали за краще здавати житло людям без кішок, собак та інших вихованців. Так як присутність чотирилапих мешканців підвищує можливість швидкого зносу або навіть псування інтер'єру будинку чи квартири.

Але сьогодні ситуація почала змінюватися. Експерти ринку спостерігають, що власники житла, які мають намір здати його людям із домашніми улюбленцями, витрачають набагато менше часу на пошук нових мешканців. А відповідно, житло не пустує та дає постійний дохід.

Причому ризики в гонитві за прибутком залишитися з житлом у поганому стані майже зникли. Тому що нині існує безліч способів мінімізувати вплив від присутності в будинку тварини. Наприклад, знімні плямовідштовхувальні дивані чохли допоможуть захистити м'які меблі від вовни та запахів.

Варто пам'ятати, що найкраще власника житла убезпечить договір оренди, в якому можна вказати конкретні пункти, пов'язані із утриманням орендарями домашніх тварин. Наприклад, більша сума депозиту для наймачів, який повинен повністю компенсувати будь-які збитки, завдані тваринам. Неодмінне додаткове очищення житла пором і фумігація в кінці орендного терміну за рахунок мешканців та багато іншого також можуть бути включені в договір.

За матеріалами Savills