29-01-2016

Як вигідно здати комерційну нерухомість в оренду

комерційна нерухомість

Якщо власник планує здавати комерційну нерухомість, необхідно задуматися про орендарів, тобто про ті фірми, організації, які працюватимуть в офісах та кабінетах. Важливо враховувати їхні інтереси, потреби, бажання.

Своїми рекомендаціями з нами поділилися спеціалісти сайту Finderent.ru, які займаються орендою комерційної нерухомості у Санкт-Петербурзі.

Кожна людина хоче пишатися своїм робочим місцем. Воно має бути зручним та функціональним. Робоче місце багато говорить про статус людини, про її матеріальний стан. Якщо офіс знаходиться в центрі, то клієнтами можуть бути дуже великі фірми та організації. Якщо ж будинок знаходиться в спальному районі, необхідно орієнтуватися на інші цільові групи клієнтів.

Комерційні приміщення необхідно робити більш особистісними, при цьому обов'язково всередині нього та за його межами мають бути затишні зони, де можна розслабитися та відпочити. Бажано поставити комфортні меблі у вестибюлях, фонтанчики, а зовні оформити територію зеленими насадженнями.

Критерії привабливості комерційної нерухомості

  1. Місцезнаходження.
    Трафік людей дуже важливий для багатьох бізнесів.
  2. Доступність та комфорт.
    Зручні під'їзні шляхи та паркування.
  3. Зручність внутрішнього руху.
    Обов'язковими є широкі коридори, наявність достатньої кількості ліфтів.
  4. Відомий план приміщень.
    У разі надзвичайних ситуацій люди повинні легко орієнтуватися, щоб не виникало загрози життю. За заплутаного проекту будівлі це зробити складно.
  5. Індивідуальність.
    Будівля повинна мати свій неповторний стиль, свою родзинку, тоді вона краще запам'ятовуватиметься для клієнтів. У разі потреби певних послуг, клієнт насамперед згадає цю адресу, звичайно, за умови гарного сервісу. Якщо ж сервіс недостатній, може статися зворотний ефект.
  6. Чіткі яскраві орієнтири всередині приміщення.
    Обов'язковою є наявність різних картин на стінах, фонтанів, зон відпочинку, спеціальних покажчиків та табличок.
  7. Невимушена атмосфера.
    Негучний музичний фон та приємні запахи.

Якщо будинок, в якому розташоване приміщення, власник планує здавати в оренду, застаріла і виглядає непривабливо, потрібно обов'язково продумати зовнішній дизайн. З одного боку, будинок має підтримувати загальний архітектурний малюнок району, з іншого боку, якщо це ювелірний салон чи художній музей, то незвичайний дизайн буде доречним. Преса відразу ж відреагує на незвичайну будівлю, це має викликати миттєву реакцію населення та підвищену увагу орендарів та відвідувачів. Щоб зрозуміти, які кольори і фактури зараз у моді, потрібно пройтися найпрестижнішими місцями міста і подивитися на зразки приміщень, що вже орендуються.

В основі успішної здачі в оренду комерційної нерухомості повинен бути план, розроблений з урахуванням інтересів та потреб майбутніх орендарів та передбачуваного прибутку від цього.

Підготував: Олександр Бєлов