06-07-2012

Одеса – ринок комерційної нерухомості

Ринок комерційної нерухомості

Якщо ви плануєте відкрити свій бізнес в Одесі, незалежно від його напряму, перед вами безперечно постане питання оренди або купівлі приміщення. Багато експертів сходяться на думках, що Одеса сьогодні є одним із інвестиційно успішних міст для розвитку саме комерційної нерухомості. Це багато чинниками.

Одеса зараз є великим населеним пунктом, що розвивається, жителі якого володіють високими купівельними здібностями. На тлі цього можна спостерігати стрімкий розвиток бізнес-центрів та роздрібної торгівлі, а також сфери логістики. Важливим є той момент, що Одеса є курортним центром, тому розвиток готельного бізнесу набирає обертів. Квартири в Одесі також стабільно зростають у ціні, що багато в чому зумовлено розвитком туризму.

Комерційна нерухомість є одним із найвигідніших напрямів інвестиційних вкладень. Варто зазначити, що попит на такі об'єкти значно перевищує пропозицію. Це відбувається, в основному, через деякий застій на ринку житла і дефіцит якісних комерційних площ на ринку, що вже існує на даний момент. Це, звісно, ​​безпосередньо позначається і вартості оренди.

Зростання комерційного ринку забезпечується сьогодні, в основному, будівництвом готелів та торгових площ. Кількість професійних торгових центрів постійно збільшується, і, за прогнозами фахівців, це лише початок. Розвиток туризму збільшує попит на купівлю житлової нерухомості, яку в деяких випадках використовують і в комерційних цілях. Куплю в Одесі квартиру і матиму можливість отримати стабільний прибуток – так міркують люди, які вміють грамотно вкладати свої фінансові кошти. Це цілком виправдане твердження, оскільки ціни на нерухомість та оренду зростають з кожним роком, а Одеса вважається культурно-оздоровчою зоною, а також містом розваг та відпочинку.

Ринок офісних приміщень не можна назвати задовільним. Його стан безперечно відстає від темпів розвитку економіки Одеси. Будівництво нових офісних об'єктів найчастіше не укладається у встановлені терміни, що й провокує постійну нестачу якісних офісних площ. Підприємливі бізнесмени правильно оцінюють ситуацію та вкладають свої кошти у комерційну нерухомість міста.

Підготував: Олександр Бєлов