28-04-2016

Сучасні способи інвестування у нерухомість

будівництво житлових будинків

Мабуть, одним із найпоширеніших і найпопулярніших видів інвестицій, є вкладення коштів на придбання нерухомості. Найчастіше об'єктами нерухомості, що стають метою інвесторів, є квартири або приватні будинки, призначені для проживання людей.

Основною причиною популярності інвестицій у нерухомість є надійність подібного способу вкладення грошей, а також можливість почати отримувати прибуток практично одразу після придбання квартири чи будинку. Більшість житлових приміщень купується інвесторами з конкретною метою подальшої здачі цієї житлоплощі в оренду, і, якщо врахувати високий попит на орендоване житло, знайти орендарів не важко. Надійність цього виду вкладення грошей полягає в тому, що квартира або будинок, незалежно від економічної ситуації в країні та світі, завжди високо цінуватимуться, і у разі виникнення складних ситуацій, власник може просто продати їх за поточною ринковою вартістю, отримавши цим чималу суму грошей. Адже одночасно з інфляцією та підвищенням цін на різні товари, зростає і вартість нерухомості.

Хорошим варіантом вкладення грошей є придбання квартири в будинку, що ще будується, так як ціна на житло в такому випадку може виявитися на чверть нижче, ніж вартість аналогічних квартир в будинках, будівництво яких вже завершено. Тому свідчення сучасний житловий комплекс «Центр-2», в якому можна придбати нерухомість на початковій стадії будівництва за вигідною ціною. З умовами купівлі квартир можна ознайомитись на сайті http://centr-2.kvartyroom.ru.

Існує кілька варіантів придбання квартири, яку планується здавати в оренду. Перший - повністю самостійне придбання нерухомості. Цей спосіб підходить лише тим, хто має достатню кількість фінансових коштів, щоб повністю оплатити придбання квартири.

Ще одним варіантом купівлі нерухомості є її одержання за програмою іпотечного кредитування. Цей спосіб підходить тим, хто має велику, але недостатню для придбання житла суму грошей. Частину вартості квартири покупець оплачує відразу, а решту — дрібними сумами протягом тривалого часу. Найчастіше, у таких випадках покупець отримує квартиру, після чого одразу здає її в оренду, та сплачує внески за іпотеку з грошей, які отримують від орендарів.

Якщо грошей недостатньо навіть для першого внеску з іпотечного кредитування, можна скористатися послугами спеціалізованих організацій, які збирають кошти кількох інвесторів, купують житло, здають його в оренду, а одержувані від оренди приміщень кошти вони поділяють між вкладниками. Такі організації допомагають отримувати прибуток людям, які не мають можливості сплатити повну вартість квартири, але бажаючим заробляти на оренді нерухомості.

Підготував: Олександр Бєлов