21-04-2012

За останній рік на території Одеси було відкрито 2 торгові центри

Торгові центри Одеса

Торгові площі в Одесі розширюються, що дає переваги не лише місцевим виробникам, а й закордонним підприємцям розповсюджувати свою продукцію. За статистикою аналітиків із Jones Lang LaSalle на кінець 2011 року торгова площа міста зросла до 191,3 тис. кв. Це було зумовлено відкриттям одразу двох великих торгових центрів: ТЦ Мураха та ТЦ П'ятий Елемент.

У 2012 році, на жителів Одеси, чекає ще одне відкриття великого торгового об'єкта, який за попередніми прогнозами стане одним із найбільших торгових центрів в Одесі. Це ТЦ Сіті Центр, загальною площею близько 33 000 кв. Його відкриття заплановане на кінець весни 2012 року.

На даний момент найбільш масштабними торговими центрами є Riviera Shopping City, площа якого складає понад 65 тисяч кв.м, і Платан Плаза приблизно в 47 тисяч кв.м. Саме ці два торгові об'єкти здобувають лідерство у складі орендарів.

На думку експертів, Одеса, на відміну від інших регіональних міст, характеризується добре розвиненим ринком стріт-рітейлу, який проходить вздовж вулиць Дерибасівської, Пушкінської та Катерининської. Саме на цих ділянках розташовані бутики та магазини середнього та вище середнього цінових сегментів.

Кінець 2011 року характеризувався вигідною орендною ставкою для торгових майданчиків в Одесі. Максимальна ціна сягала $720/кв.м/рік. Ставка оренди для внутрішніх приміщень на головних вулицях міста серед найбільш затребуваних торгових точок може сягати $900/кв.м/рік.

За словами Регіни Умерової, аналітика з відділу досліджень Jones Lang LaSalle Ukraine, Одеса є досить привабливим регіоном для більшості великих девелоперів, через свій високий попит на якісні торгові площі та вигідне географічне розташування.

Джерело ЛIГАБiзнесIнформ