02-04-2012

Комерційну нерухомість чекає на збільшення інвестицій

>діаграма

За прогнозами аналітиків, розмір інвестицій у комерційну нерухомість досягне рекордного рівня 2007 року та становитиме 600-800 мільйонів доларів.

Учасники ринку розраховують на значне збільшення закордонних фінансових потоків після Євро-2012 вже цього року у секторі готових продажів об'єктів комерційної нерухомості. Про це повідомили у компанії DTZ.

«До кризи інвестори були зацікавлені купувати нерухомість за високою ціною, оскільки інвестувати в Україну було одним із трендів. Зараз через негативні очікування власників нерухомості, а також через те, що термін володіння об'єктами нерухомості в Україні деяких фондів досяг п'яти років, вони можуть розглянути можливість продажу», — повідомила керівник департаменту інвестицій DTZ Наталія Стельмах.

За її словами, під час кризи продаж був невиправданим, оскільки не було можливості повернути свої інвестиції, і ціни були надто стресові.

Нагадаємо, незважаючи на невелике зниження вартості в останньому кварталі 2011 року (-0,2%), зростання торгової нерухомості в секторі комерційної нерухомості за весь рік склало 1,5%. Загалом сектор торгівельної нерухомості лідирує у Європі вже третій рік поспіль.

Інтерес до цього сектора зумовлювався наявністю механізмів захисту інвестицій та фокусом інвесторів на ринку Німеччини та особливо на ринках Центральної та Східної Європи. Це призвело до того, що обсяг інвестицій у європейську торгову нерухомість у 2011 році зріс на 4,9% порівняно з попереднім роком, становивши майже 38 мільярдів євро у 2011 році.

За матеріалами ЛIГАБiзнесIнформ.