25-11-2016

Способи інвестування у нерухомість

значки долара

Збільшення доходу, поява заощаджень часто супроводжується питанням "куди вкласти гроші, щоб їх не втратити". У цій статті як об'єкт інвестування розглядається ринок нерухомості.

Види нерухомості

Житлова нерухомість (кімнати, квартири) – досить доступний спосіб уберегти гроші від знецінення. Крім того, здаючи квартиру в оренду можна отримати додатковий дохід.

Інвестиції у комерційну нерухомість (Земля, приміщення під офіс, ресторан) робляться рідше, ніж у житлову нерухомість. Це більш складною процедурою придбання та управління. Вкладення у комерційну нерухомість - це цілий бізнес, яким не кожен готовий займатися.

Способи заробити на нерухомому майні

  1. Купівля з метою здачі у найм.
    При покупці квартири варто звертати увагу на її розташування (що воно привабливіше, тим більше буде орендна плата) і на ціну (не варто платити більше за ринкову ціну).
  2. Купівля житла з метою перепродажу.
    Сьогодні на ринку велика кількість пропозицій від забудовників - квартири на початковій стадії будівництва продаються набагато дешевше. Коли будинок добудовується, власність дорожчає у кілька разів, і власник квартири отримує пристойний дохід. При цьому варто звертати увагу на надійність забудовника та розташування об'єкта, тому що хтось зрештою повинен захотіти купити у нас квартиру.

Нерухомість – найнадійніший спосіб заощадження майна, тому кожен інвестор має спробувати цей спосіб. Однак слід враховувати, що заробіток у цій сфері не є найпростішим і потрібно зробити багато підготовчих кроків: накопичення грошей, розглянути макроекономічну ситуацію, вивчити особливості вкладення в той чи інший проект.

Автор: Олександр Бєлов