25-07-2016

Вакантність столичної складської нерухомості складає 10,5%

склад Білогородка

Показник загального рівня вакантності на ринку складської нерухомості Києва та області у першому півріччі 2016 року становив 10,5% і залишається незмінним за підсумками 2015 року.

У звітний період не було введено в експлуатацію жодного нового складського приміщення, а загальна пропозиція таких приміщень на кінець червня 2016 року становила 1,686 млн. кв. м.

У 2016–2017 роках. у Києві та області очікується введення в експлуатацію 77 тис. кв. м. складських приміщень класу «А», які будуть повністю або частково збудовані під конкретних орендарів.

На ринку оренди складських приміщень Києва та області спостерігався вкрай низький попит з боку орендарів, проте у другому кварталі загальна кількість запитів на орендні площі трохи збільшилась. При цьому попит на оренду таких приміщень формували переважно логістичні та роздрібні оператори.

Очікується завершення кількох великих угод з оренди складських приміщень площею близько 40-50 тис. кв. м. у другому півріччі.

Орендні ставки на складську нерухомість Києва та області у першому півріччі фіксувалися у національній валюті та у найбільш якісних об'єктах перебували в діапазоні 80–100 грн./кв. м. на місяць.

За матеріалами Colliers International.