25-02-2015

Як зняти квартиру довгостроково без зайвих проблем

зняти квартиру довгостроково без проблем

Тимчасове житло може стати нагальною потребою з різних причин. Переїзд в інше місто, влаштування на нову роботу, отримання додаткової освіти, курси підвищення кваліфікації або відпочинок у курортному місті, але у звичних умовах. Квартиру зняти на довго набагато вигідніше, ніж заселяться у готель. Незважаючи на те, що орендоване житло буде довгостроковим, не можна втрачати пильність та обережність.

Визначтеся, чи будете ви працювати з агентством або шукатимете житло самостійно.

Звернувшись у фірму з гарною репутацією, яка працює багато років у цьому сегменті ринку, можна знайти потрібну квартиру за дуже короткий час. Але за послуги доведеться заплатити суму, яку можна порівняти з половиною місячної орендної плати. Якщо ви маєте намір зняти квартиру довгостроково і без посередників, оптимальним варіантом буде самостійний пошук житла на спеціалізованих сайтах з оренди житла.

Орендодавець має бути власником житла

Перевірити це можна кількома способами. Найпростіший – попросити господаря квартири при огляді приміщення пред'явити наступні документи: свідоцтво про право власності, договір купівлі-продажу, паспорт, посвідчення водія або військовий квиток. Бажано оригінали. Якщо орендодавець відмовляється пред'являти документи або обіцяє принести їх якось потім, краще відмовитися від цього житла. Цілком, ймовірно, після того, як буде внесена плата за місяць, і ви вже вселиться в квартиру, з'явиться реальний власник і вимагатиме звільнити житлоплощу.

Інший варіант – поспілкуватися із сусідами. Вони ж можуть повідомити цікаву інформацію, наприклад, про те як часто перевіряє мешканців орендодавець, чи є ще хтось, прописаний у квартирі, що здається. Навряд чи вам сподобається, що серед ночі в квартиру валяться чиїсь нетверезі родичі, відчиняючи двері власним ключем.

Останній варіант гарантує отримання достовірних даних для тих, хто бажає квартиру зняти довгостроково, оскільки відповідь буде отримано вже через 5 робочих днів. Будь-хто може замовити витяг з реєстру прав на нерухоме майно, для цього достатньо прийти до Держреєстру з паспортом, заявою та квитанцією про сплату держмита.

Договір найму – це гарантія та страховка

Після того як уточнено дані власника квартири, що сподобалася, можна приступати до укладання договору найму. У ньому необхідно прописати всі ключові моменти: термін і порядок оплати, її розмір, поточний стан квартири, ким і як здійснюватиметься ремонт та інші аспекти, що цікавлять квартиронаймача. Офіційний документ надалі убереже орендаря від неприємних сюрпризів.

Автор: Олександр Бєлов