23-12-2016

Які проблеми виникають під час оренди житла за кордоном

Стокгольм

Іноді наші наївні співгромадяни помиляються, коли думають, що винайняти квартиру в якомусь Мілані чи Нью-Йорку буде легше, ніж у тій самій Одесі. Усі такі ж агентства-посередники, та сама дорожнеча, але до цього додаються ще національні особливості оренди житла.

Безумовно, ціна безпосередньо залежить від розташування: якщо можна, наприклад, заплатити 500 доларів тільки за оренду кімнати в Нью-Йорку (але сусідити ви, найімовірніше, будете з не найбезпечнішими жителями), або всі 3 тис. у хорошому районі . Як ви бачите, жити у США досить дорого. Звичайно ж, є міста дешевші.

Ще одна цікава особливість оренди в США – власники нерухомості обов'язково перевірять вашу кредитну історію і обов'язково візьмуть за це ще зайвих 70 доларів.

Говорячи про Європу, наприклад, в Амстердамі взагалі можна не платити за житло, якщо постаратися. У Голландії існує закон про так звані сквоти, коли можна займати приміщення, які тривалий період не використовується. Якість ніхто не гарантує, але безкоштовно і оцет солодкий.

У Японії дуже не люблять здавати житло в оренду іноземцям, це пов'язано зі строками – тут більше розвинена довгострокова оренда. Але вас обов'язково притулять у будинках для гостей, вам, швидше за все, доведеться спати традиційно для Японії – на підлозі. Такі будинки просторі, але доведеться ділити їх із сусідами, та й коштують недешево.

Інший варіант, апато - крихітні японські квартирки площею близько 7 м2. Заощадити тут можна лише знімаючи «нехорошу квартиру» (у якій відбувалися самогубства чи подібні жахи), японці їх виставляють на аукціонах і часом можна отримати велику знижку на оренду такої квартири.

Найдикішими цінами на житло може похвалитися Париж: вартість оренди старенької обшарпаної кімнатки може зашкалювати за 1 тис. доларів. Дешевше можна знайти кімнату у передмісті, але вас зустрінуть труднощі, якщо ви не збираєтеся надовго затримуватись у Парижі, власники дуже неохоче здають житло туристам.

Як варіант – гуртожитки, але це тільки якщо ви збираєтеся вчитися або вести наукову діяльність у Франції. Ціна на оренду в гуртожитку становить приблизно 300 доларів, але варто зазначити, що жити в ньому можна не більше трьох років.

Підіб'ємо підсумок до вищесказаного: може бути не так вже й погано у нас?

Автор: Олександр Бєлов