23-09-2016

Роздуми про ринок нерухомості

роздуми

У сучасному швидко розвивається, з кон'юнктурою, що постійно змінюється, ступінь володіння чимось визначає ступінь успішності людини. Для проживання, ведення бізнесу людині завжди потрібна нерухомість. Також нерухоме майно стало використовуватися як інвестиції, оскільки воно постійно має високу ціну і високу привабливість для інвесторів.

Нині ринок нерухомості в Україні нагадує хаотичну експансивну форму. Найчастіше ціни на нерухомість в окремих регіонах нашої країни перевищують усі розумні межі. По суті ринок нерухомості тримається на лояльності власників, і підприємства забудовники готові вести будівництво тільки під конкретних клієнтів, які мають високу платоспроможність.

У періоди локальних кризових явищ падає попит на оренду торгових площ та складів. Перестрахування, орендодавці найчастіше пропонують завищені ціни. Проте тим людям, які вирішили продовжувати розвиток власної справи чи провадження, доводиться миритися з цими явищами.

У скрутні часи для кооперації, торгові площі та склади стають об'єктами мережевого універсального бізнесу. Мінімізація витрат на зберігання, створення інфраструктури швидкої реалізації продуктів стала цілою стратегічною вакциною для бізнесу в інноваційній формі.

Переходячи від загального до приватного можна зробити висновок, що населення не перестало купувати нерухомість, воно змінило смаки та вимоги до цього сегменту. Здаючи в оренду індивідуальне житло, і перебираючись у менш комфортне або додаткове, люди стримують свої потреби, стаючи найчастіше мінімалістами.

Гостро також стоїть питання щодо придбання житла чи нерухомості в рамках іпотечного кредитування. Оцінюючи всі ризики, люди все більше неохоче звертаються за цією опцією. Структура кредитних портфелів найбільших банків виділяє величезний сегмент простроченої заборгованості по житлових позиках.

Резюмуючи все вищеперелічене можна з деякою часткою впевненості заявити, що ринок нерухомості непостійний, він мінливий як звивиста річка, і хоч ринок далекий від свого насичення, всередині його є величезний спектр підводних каменів.

Автор: Олександр Бєлов